SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#16183 - 11/05/05 03:43 AM OS for Genesys
Tommy64 Offline
Member

Registered: 06/01/03
Posts: 45
Loc: Randers Denmark
HI!

Would anyone be able to answer this question about OS for the Genesys?
I can see there are new available on the homepage of General Music http://www.generalmusic.com/

But the first 2 models Genesys and Genesys Pro are not mentioned!
If I download the genesysseries_addendum_ENG paper the confusion gets bigger! Now an upgrade kit is mentioned by code?!
How do one get hold of this? This has been a request I have placed several places, but nobody has come up with a solution!
Please understand my frustration - This is the "curse" of General Music. Where to get help!

Best regards

Tommy
Denmark

Still a very happy Genesys user
_________________________
Regards
Tommy

Top
#16184 - 11/05/05 08:02 AM Re: OS for Genesys
Jerry Mullikin Offline
Member

Registered: 08/22/04
Posts: 54
Loc: Grand Junction, CO USA
Hi Tommy,

You have come to the right place to get an answer to your question. I can give you a general answer but, I'll bet Dave McMahan will see your post and give you an in-depth answer. The long and short of it is; General Music has come out with what is called the "S" line. This is an upgraded Genesys and Genesys Pro. The newer versions contain a larger hard drive, a new motherboard, more control over certain functions on the keyboard, etc. All the things that are a part of the Ensemble.There is no new OS upgrade for the original Genesys and Genesys Pro. The upgrade you see is for the new "S" line and will not work with the original units. I too am a very happy Genesys owner and, I do not plan to upgrade my setup. I just don't find the need to have the additional things that come with the upgrade so, I decided to save my money. BTW, do you ever visit the GeneralMusicUS site and the forum available there? You can post questions there and I guarantee you will get an answer. Dave McMahan is the moderator and he stays on top of things. I hope this helps some.

Jerry Mullikin

Top
#16185 - 11/05/05 08:55 AM Re: OS for Genesys
Giovanni Offline
Member

Registered: 09/12/04
Posts: 470
Loc: Norwich Norfolk England
Does anyone know if they are planning a new XP module version "s"

regards .............Giovanni (norwich UK)
_________________________
Giovanni

Top
#16186 - 11/05/05 10:41 AM Re: OS for Genesys
WDMcM Offline
Member

Registered: 02/06/04
Posts: 817
Loc: Ohio, USA
Hello everyone,

As Jerry mentioned, the operating system upgrades you see on the headquarters website from Italy is specifically for the 'S' version Genesys models. This is not to say that the original Genesys models have been forgotten about, it was simply important to release the 'S' version upgrade to bring all of the new Genesys versions up to the same level.

Speaking of the new versions, FYI; the 'S' designation is used on the Genesys (with speakers) and the Genesys Pro. Please realize that the Genesys Ensemble (upright and grand) and the Genesys XP started out with the hardware improvements that are featured in the 'S' version instruments.

So to answer Giovanni's specific question, the Genesys XP is an 'S' version instrument.

Sorry for the confusion.

Best Regards,

Dave


------------------
Wm. David McMahan
Nat'l Product and Support Manager
Generalmusic USA
GEM Community Forums
_________________________
Wm. David McMahan
The Modulators

Top
#16187 - 11/06/05 05:20 AM Re: OS for Genesys
Tommy64 Offline
Member

Registered: 06/01/03
Posts: 45
Loc: Randers Denmark
Hi again,

what about the second part of my post? HD upgrade?

Tommy
_________________________
Regards
Tommy

Top
#16188 - 11/06/05 07:44 AM Re: OS for Genesys
WDMcM Offline
Member

Registered: 02/06/04
Posts: 817
Loc: Ohio, USA
Quote:
Originally posted by Tommy64:
Hi again,

what about the second part of my post? HD upgrade?

Tommy


Original Post:
Quote:
Tommy64 HI!
Would anyone be able to answer this question about OS for the Genesys?
I can see there are new available on the homepage of General Music http://www.generalmusic.com/

But the first 2 models Genesys and Genesys Pro are not mentioned!
If I download the genesysseries_addendum_ENG paper the confusion gets bigger! Now an upgrade kit is mentioned by code?!
How do one get hold of this? This has been a request I have placed several places, but nobody has come up with a solution!
Please understand my frustration - This is the "curse" of General Music. Where to get help!

Best regards

Tommy
Denmark

Still a very happy Genesys user


Second Part? I must be missing something but I see no mention of HD upgrade in your original post.

The 'S' series Genesys instruments come with a 20GB HD but it is not possible to increase the HD capacity in the original Genesys without a main board change. Sorry.

Regarding your comment; "Please understand my frustration - This is the "curse" of General Music. Where to get help!"

FYI- I am extremely diligent in checking the GEM Community forums as well as the Synthzone forums and several others to make sure that GEM related questions are answered in as fast a manner as possible, most of the time within an hour and many times within minutes. I have even been known to answer e-mail inquiries at 2:30AM when I get home from a band gig (like last night, and the night beforeƒº) just so the customer will have an answer quickly. I work for and am paid by Generalmusic USA and as such my responsibilities extend only to our customers in North America. However, I personally have no reservations about helping a GEM product owner no matter where they live as long as it does not interfere with my official position and duties here in the US. If the issue requires the services of the GEM distributor in the country where the customer resides, then I will do what I can to make sure that the distributor is made aware of a customer¡¦s need for help.

So to make the statement, "the curse of..." and "where to get help" I might suggest that you are not looking in the right places. And if you have tried contacting the appropriate person/location and have not received help in a timely fashion, I would like to know about it.

Best Regards,

Dave


------------------
Wm. David McMahan
Nat'l Product and Support Manager
Generalmusic USA
GEM Community Forums
_________________________
Wm. David McMahan
The Modulators

Top
#16189 - 11/06/05 09:28 AM Re: OS for Genesys
Tommy64 Offline
Member

Registered: 06/01/03
Posts: 45
Loc: Randers Denmark
Hi again,

I knew somebiody would get back to me in this forum - I appreciate that!

But living in Denmark and receiveing no feedback at all to my phone calls etc. really makes you think - did i buy the correct keyboard?
The answere is easy - YES!
There are no bugs, which makes the keyboard hang, and generelly it works great.
But when I compare to the massive PR which other brands make to announce their next model - General Music is a newbie! This said knowing the differences to Yamaha and GEM!

I stated there was a notice about a HD upgrade - this is mentioned in an official GEM document, which can be downloaded.
If it is stated on the main page of General Music it must be a worldwide thing!

I have tryid to have upgrade my HD for dont know how long - It has been an unoffial secret this was possible.

Looking forward to receive positive feedback - mine should be see as such!

Regards

Tommy

Still living in Denmark
_________________________
Regards
Tommy

Top
#16190 - 11/06/05 10:15 AM Re: OS for Genesys
WDMcM Offline
Member

Registered: 02/06/04
Posts: 817
Loc: Ohio, USA
Hello Tommy,

I know what you mean by the massive amount of marketing expense some other companies go to bring awareness to their products.

Generalmusic has never advertised nearly as heavily as other (non-Italian) keyboard manufacturers. GEM relies on the quality and capabilities of the products they offer to speak for the products as opposed to over-the-top marketing.

As for a HD upgrade, I no nothing of this and could find nothing on the Italian website. Please provide a link directly to the page that speaks of this and I will check into it for you.

Best Regards,

Dave
------------------
Wm. David McMahan
Nat'l Product and Support Manager
Generalmusic USA
GEM Community Forums


[This message has been edited by WDMcM (edited 11-06-2005).]
_________________________
Wm. David McMahan
The Modulators

Top
#16191 - 11/06/05 10:24 AM Re: OS for Genesys
Tommy64 Offline
Member

Registered: 06/01/03
Posts: 45
Loc: Randers Denmark
Here it is:
http://storage.generalmusic.com/Downloads/GEM/Manuals/genesys_s/genesysseries_addendum_ENG.

You go http://www.generalmusic.com/
then click GEM below to the left
Then click OS update in left column
then choose the middle column and go to the boyyom
click download...

Regards

Tommy
_________________________
Regards
Tommy

Top
#16192 - 11/06/05 10:35 AM Re: OS for Genesys
WDMcM Offline
Member

Registered: 02/06/04
Posts: 817
Loc: Ohio, USA
Quote:
Originally posted by Tommy64:
Here it is:
http://storage.generalmusic.com/Downloads/GEM/Manuals/genesys_s/genesysseries_adden dum_ENG.

You go http://www.generalmusic.com/
then click GEM below to the left
Then click OS update in left column
then choose the middle column and go to the boyyom
click download...

Regards

Tommy


OK. If you are referring to the mention of a Hard Drive Kit for the Genesys, here is what that is all about;
In some countries, the original Genesys was offered without an internal hard drive. In order to use some of the features specified in the document you saw, an internal hard drive is necessary. This is not saying that there is an option to upgrade the capacity of the current internal hard drive.

Best Regards,

Dave



------------------
Wm. David McMahan
Nat'l Product and Support Manager
Generalmusic USA
GEM Community Forums
_________________________
Wm. David McMahan
The Modulators

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online