SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#444531 - 01/11/18 01:02 PM Screen replacement on tyros2
sparky589 Offline
Member

Registered: 11/12/11
Posts: 664
Loc: NJ
Posted on Yamaha forum with no response..Having trouble with buttons along side screen of my tyros. Has anybody ever replaced the entire fold down unit? I imagine it is hinges and a ribbon cable connecting it. How hard could it be....
_________________________
The older I get, the better I was..

Top
#444533 - 01/11/18 01:51 PM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: sparky589]
Jerryghr Offline
Senior Member

Registered: 01/14/02
Posts: 1012
Loc: Buffalo, NY
You have mail.

Jerryghr

Top
#444535 - 01/11/18 02:15 PM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: sparky589]
travlin'easy Offline
Senior Member

Registered: 12/08/02
Posts: 12837
Loc: Forest Hill, MD USA
If I recall, the buttons are not part of the display - they just happen to be mounted next to it on a single strip that contains those buttons. Not too difficult to replace, at least on the non-tilting screen machines.

Gary cool
_________________________
PSR-S950, Bose L1 Compact, TC Helicon Harmony-M, Digitech VR (2), Crown CM311A, Samson Q7, Sennheiser E855, Custom Console, Morgan 33 Out Island Sailboat, and lots of other silly stuff!

Top
#444542 - 01/11/18 05:52 PM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: Jerryghr]
sparky589 Offline
Member

Registered: 11/12/11
Posts: 664
Loc: NJ
No mail received yet Jerry
_________________________
The older I get, the better I was..

Top
#444550 - 01/11/18 06:15 PM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: sparky589]
Jerryghr Offline
Senior Member

Registered: 01/14/02
Posts: 1012
Loc: Buffalo, NY

Top
#444551 - 01/11/18 06:58 PM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: Jerryghr]
sparky589 Offline
Member

Registered: 11/12/11
Posts: 664
Loc: NJ
Thanks!
_________________________
The older I get, the better I was..

Top
#444570 - 01/12/18 05:30 AM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: sparky589]
Jerryghr Offline
Senior Member

Registered: 01/14/02
Posts: 1012
Loc: Buffalo, NY
You're welcome.

Hope it helps.

Post pics and videos if you try. smile


Edited by Jerryghr (01/12/18 01:27 PM)

Top
#444578 - 01/12/18 09:44 AM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: Jerryghr]
sparky589 Offline
Member

Registered: 11/12/11
Posts: 664
Loc: NJ
I have to price replacement piece from Yamaha..that will be the interesting part. A couple of buttons nex6 to the LCD screen have to be pressed very hard to react other than that it works.parts replacement on an older keyboard has to be cost effective.
_________________________
The older I get, the better I was..

Top
#444580 - 01/12/18 10:24 AM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: sparky589]
tony mads usa Offline
Senior Member

Registered: 01/16/02
Posts: 11503
Loc: East Greenwich RI USA
Hey, sparky ... this might start you on a whole new career ...

computer
_________________________
t. cool

Top
#444581 - 01/12/18 10:25 AM Re: Screen replacement on tyros2 [Re: sparky589]
Jerryghr Offline
Senior Member

Registered: 01/14/02
Posts: 1012
Loc: Buffalo, NY
Here is a link to a discontinued sale of a used display. $299 + shipping from Florida.

https://reverb.com/item/729636-yamaha-ty...rks-great-28897

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online