SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 3 of 27 < 1 2 3 4 5 26 27 >
Topic Options
#310109 - 03/17/10 11:30 AM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
Tony Hughes Offline
Senior Member

Registered: 01/30/06
Posts: 3930
James

Good luck with the KB , it just goes to show the Asrock Motherboard and AMD chip in that KB is less than £100.00 to buy in the UK and thatís the main brains, masses of MEM, DVD Drive, USB2,that's the way to build a KB with parts that if they go wrong you can get them off the shelf and anyone can just plug in and turn on.


[This message has been edited by Tony Hughes (edited 03-17-2010).]
_________________________
Tyros 4/Pair SR 350/ PC with a i8 intel chip, XENYX 802, Ford Focus 2 litre/Tascam DR07/Brother printer/Designjet 500/ our Doris/5 Grandchildren/ white boxers short Kymart shipped over and Typhoo Tea Earl Grey

Top
#310110 - 03/17/10 12:32 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
Irishacts Offline
Senior Member

Registered: 11/18/01
Posts: 1631
Loc: Ireland
Hi Tony.
It's a benefit for sure, but I'd bet the PC components only make up for half the entire system if even that. Remember behind every connection, interface and button are lionstracs custom boards.

Lucky enough some of those parts are available direct too.

Regards
James

Top
#310111 - 03/17/10 12:51 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
AFG Music Offline
Member

Registered: 03/12/09
Posts: 513
here can you see inside MS Expanded PRO:
http://www.youtube.com/watch?v=doBCM73CTNw

and here inside Groove-RED Extreme:
http://www.youtube.com/watch?v=LoIbTz1-1RI

the video are made by domenico himself

Top
#310112 - 03/17/10 01:42 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
Irishacts Offline
Senior Member

Registered: 11/18/01
Posts: 1631
Loc: Ireland
At this stage I've done enough with the Gigasampler function that I can comment on it with confidence. The way the system is setup you can copy your giga files to a folder on the internal hard disk and then assign them to Program so that the Giga sounds are displayed on the screen much like a factory sound would appear on a typical keyboard.

So after you import them calling up a sound is as complicated as touching the Progarm sound just like you do on any touch screen keyboard, or you can press the button besude the name as you do on normal non touch screen keyboards. It's quite an odd feeling actually to be able to navigate Giga libraries in this manner as it makes them very much like every day use files regardless of their size. It also makes no difference what library each file is from, they can all be placed into the same Progarm banks and navigated as if they where just normal workstation sounds.

I've imported all of Symphony Of Voices and the average size of a program sound is 32MB. The delay between changing sounds is actually WAY faster than a KORG as the effects don't get cut off and the actual loading of the file when you select the program sound is only a fraction of a second. Too short to time actually.

For larger files, currently the biggest file I've tested is a 489MB file (A Classical Harp)and that loads in just under one second. So that makes even very large giga files feel like your just throwing around typical factory sounds on a typical keyboard, only you obviously have the far superior sound due to the size.

The master effects consists of Chorus, Reverb and Echo. They are always available and routing sounds to them as simple as adjusting the send value in your program followed by pressing enter to save the changes. Much like you do on a normal keybaord too. If you want more effects outside the basics then you need to launch a VST effects plugin of your choice.

So that's the Gigasampler function. It's dead easy to operate, navigating sounds once they are imported is no different than working with a typical workstation. Loading times are super fast even for large files. The effects don't cut off so typically changing sounds is seamless.

More to come on other systems.

Regards
James

[This message has been edited by Irishacts (edited 03-17-2010).]

Top
#310113 - 03/17/10 02:13 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
AFG Music Offline
Member

Registered: 03/12/09
Posts: 513
james after some times, maybe some weeks if you make your own GM/GS soundbank or make the present bank bigger, you will see that it works even faster!

Top
#310114 - 03/17/10 03:04 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
LIONSTRACS Offline
Member

Registered: 12/13/05
Posts: 664
Loc: Italy
Bravo James
In just one day you have learn more than the others MS users in one month...
Just need to understand the new concept, but with your PC skill you will learn all easy is some weeks.

At the end..if you only navigate on the MS OS and panel, is not like to one embedded keyb?
Remember also that you can full navigate without use the mouse and qverty keyboard.
Note tips for you:
on the DATA fiels, you have the LEFT and RIGHT arrow that are emulating the left/right click mouse.
Press the key: CALL ( now named V.keyb on Groove) will run up the Vitrual Qverty keyboard.
We have also embedded 3 more keys features: COPY, PASTE, DELETE, ( under the performance area) just press it and will also display the message popup.
More easy and fast like that...

Top
#310115 - 03/17/10 03:11 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
LIONSTRACS Offline
Member

Registered: 12/13/05
Posts: 664
Loc: Italy
Quote:
Originally posted by AFG Music:
here can you see inside MS Expanded PRO:
http://www.youtube.com/watch?v=doBCM73CTNw

and here inside Groove-RED Extreme:
http://www.youtube.com/watch?v=LoIbTz1-1RI

the video are made by domenico himself



well...this is my OWN upgraded Groove Extreme: http://www.lionstracs.com/demo/Raidgroove.JPG
RAID SATA HD, 2X 1Tb, Double fast booting and for loading BIG library.
Expaned to the max possible with the K10N78: 16Gb RAM : http://www.lionstracs.com/store/images/groove/16gbRam.jpg
CPU Quad core AMD Phenom II X4-965, 4X3400Mhz

THIS is a PC power system with LOW latency, close the 0ms! http://www.lionstracs.com/store/images/groove/groovequad.jpg


Anyway James, enjoy now your MS and let me see some pictures when you go gig live!
cheers

Top
#310116 - 03/17/10 03:31 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
AFG Music Offline
Member

Registered: 03/12/09
Posts: 513
Quote:
Originally posted by LIONSTRACS:
well...this is my OWN upgraded Groove Extreme: http://www.lionstracs.com/demo/Raidgroove.JPG
RAID SATA HD, 2X 1Tb, Double fast booting and for loading BIG library.
Expaned to the max possible with the K10N78: 16Gb RAM : http://www.lionstracs.com/store/images/groove/16gbRam.jpg
CPU Quad core AMD Phenom II X4-965, 4X3400Mhz

THIS is a PC power system with LOW latency, close the 0ms! http://www.lionstracs.com/store/images/groove/groovequad.jpg


Anyway James, enjoy now your MS and let me see some pictures when you go gig live!
cheers


cool, you have raid harddrives, double speed!!!

maybe soon you come here with more interesting news!

Top
#310117 - 03/17/10 10:30 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
I look forward to hearing your reports and music, James. Glad it is in the hands of someone that can make good music (mind, you, it is strange it never was before )...

I don't honestly think there was any 'secret club'. Everyone that had one here posted music by it. Just all excruciatingly bad

It sounds from your description that you don't really intend to use it as an arranger, though, or am I reading you wrong? I hope so, because all I ever wanted to hear was someone make this thing live up to its' potential as an arranger. Still, anything will be good.

I've got my Ä315 sitting on my bedside table, ready to go, should Dom ever want me to make something out of it, too!

Top
#310118 - 03/17/10 10:45 PM Re: Lionstracs Mediastation arrived today.
lukitoh Offline
Member

Registered: 08/15/00
Posts: 550
Loc: Hayward, CA, USA
Dom: if I were you, I would give away one of your mediastation to Diki. It's money well spent I think.

Ask him to honestly evaluate your gear and provide valuable inputs.

You would potentially (or the reverse might happen) SHUT down the WORST critic of your gear in the market and possibly turned him to a convert and possibly make him your biggest promotor at least here in synthzone.

just my 2 cents.

Top
Page 3 of 27 < 1 2 3 4 5 26 27 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online