SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#178791 - 08/29/05 07:16 PM how to make a drum sequence
trzackery Offline
Junior Member

Registered: 08/29/05
Posts: 6
how do i make a drum sequence then add a melody to it cus i can get the drums to play and then i set track 2 ro record but it wont play back with track 1.can someone help me

Top
#178792 - 08/30/05 08:22 AM Re: how to make a drum sequence
Starkeeper Offline
Member

Registered: 09/16/02
Posts: 1704
Loc: Toronto
What is the model of your keyboard?
Starkeeper
_________________________
I play Roland EM20 and Yamaha PSR550

Top
#178793 - 08/30/05 08:43 AM Re: how to make a drum sequence
trzackery Offline
Junior Member

Registered: 08/29/05
Posts: 6
yamaha psr-550

Top
#178794 - 08/30/05 08:47 AM Re: how to make a drum sequence
squeak_D Offline
Senior Member

Registered: 10/08/00
Posts: 4683
Loc: West Virginia
Are you first clearing all tracks in the style you're recording?
_________________________
GEAR: Yamaha MOXF-6, Casio MZX-500, Roland Juno-Di, M-Audio Venom, Roland RS-70, Yamaha PSR S700, M-Audio Axiom Pro-61 (Midi Controller). SOFTWARE: Mixcraft-7, PowerTracks Pro Audio 2013, Beat Thang Virtual, Dimension Le.

Top
#178795 - 08/30/05 09:06 AM Re: how to make a drum sequence
trzackery Offline
Junior Member

Registered: 08/29/05
Posts: 6
yeah

Top
#178796 - 08/30/05 01:46 PM Re: how to make a drum sequence
Starkeeper Offline
Member

Registered: 09/16/02
Posts: 1704
Loc: Toronto
Are you creating a style or a MIDI sequence?
Squeak is assuming your are making a style. Is this correct? On what track did you record the drum sequence?
Starkeeper
P.S. I also own a PSR550, although I don't do a lot of recording.
_________________________
I play Roland EM20 and Yamaha PSR550

Top
#178797 - 08/30/05 02:08 PM Re: how to make a drum sequence
trzackery Offline
Junior Member

Registered: 08/29/05
Posts: 6
on track 1

Top
#178798 - 08/30/05 02:40 PM Re: how to make a drum sequence
Fran Carango Offline
Senior Member

Registered: 05/26/99
Posts: 9559
Loc: Levittown, Pa, USA
Bingo!!!

I think you have to record the drums on track 10..
_________________________
www.francarango.com



Top
#178799 - 08/30/05 05:43 PM Re: how to make a drum sequence
squeak_D Offline
Senior Member

Registered: 10/08/00
Posts: 4683
Loc: West Virginia
Frans right. Your drums have to be recorded on track 10, and then you can record extra percussive instruments on track 9.

Here's a cool hint for you. There's a hip hop styles (can't remember what the number is) on the PSR-550 that will allow you to record with a kit you cannot select from the panel voices. I don't know the technical term for what Yammie did, but the hi-hat, snares, ect are different. In order to use this kit though you'll have to delete the entire style or delete portions of it, basically having to go into style record/edit mode to use the kit.

Squeak

[This message has been edited by squeak_D (edited 08-30-2005).]

[This message has been edited by squeak_D (edited 08-30-2005).]
_________________________
GEAR: Yamaha MOXF-6, Casio MZX-500, Roland Juno-Di, M-Audio Venom, Roland RS-70, Yamaha PSR S700, M-Audio Axiom Pro-61 (Midi Controller). SOFTWARE: Mixcraft-7, PowerTracks Pro Audio 2013, Beat Thang Virtual, Dimension Le.

Top

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online