SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#499928 - 07/16/20 05:47 PM Audya user drums flick
Sandi Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 140
Does anyone know why sometime(in most cases in the first sound of a style) audya user audio drum flick(or distort).Is just one second like it did not read the wav file in time. I done some user drums with wavelab and in few of them is happening this every time I start it. Did I do something wrong? Can this be resolved?
Is this the my wav file problem or is the software problem?
Can I upgrade Audya with more software power(more RAM or something).
The ssD is already in.

Top
#499954 - 07/19/20 01:14 PM Re: Audya user drums flick [Re: Sandi]
Sandi Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 140
Anyone know the problem????

Top
#499966 - 07/20/20 03:45 AM Re: Audya user drums flick [Re: Sandi]
freakman Offline
Member

Registered: 10/05/15
Posts: 92
Hi Sandi,

it may be that it was not exactly sampled, especially at the start it is often the case ..
If you are lucky you can cut this noise away.
Normally you also have to hear it when you play this file with a Wav player.
You are welcome to send me a file and I'll take a look at it.
Per: PN


Edited by freakman (07/20/20 03:47 AM)
_________________________
Freakman

Top
#499968 - 07/20/20 11:32 AM Re: Audya user drums flick [Re: freakman]
Sandi Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 140
Hy!
I think is not this. On the wav player is ok.Seems like the wrong format or something. Ifyou can give me the mail I will send you the drums and the pat file.

Top
#499971 - 07/21/20 12:07 AM Re: Audya user drums flick [Re: Sandi]
freakman Offline
Member

Registered: 10/05/15
Posts: 92
Hi Sandi,

You can use the Email Post switch here.
_________________________
Freakman

Top
#500025 - 07/25/20 02:35 AM Re: Audya user drums flick [Re: freakman]
Sandi Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 140
So Freakman load one of my patterns with user audio drum and in his Audya works fine. But in mine is always a distort sound at the begining. Does someone maybe know what is this?
Thanks!

Top
#500084 - 08/01/20 04:37 AM Re: Audya user drums flick [Re: Sandi]
Sandi Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 140
So here is a mpe sample on what is going on. This happens only on user drums that I made. This is not in the wave file. I checked. It not happens all the times when I start a user drum pattern but very often.
If you try with the key start and stop every 3th time will happen.
If I delete all the user drums from audya and leave only this one than is the same thing but -10dB silent. Any help please? All the files are 44100 and 16bit wave.


Attachments
User drums problem.mp3 (4 downloads)


Top
#500313 - 08/18/20 01:19 AM Re: Audya user drums flick [Re: Sandi]
Sandi Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 140
Ok!
So after a month and a help of a friend from Canada seems that the user drums are not the problem. This distortion short sound is hear only when start a style with key start.(on the factory audio style too).
If Can somebody who has audya try this at home to let me know is just mine or is a common problem.
Just select a style with audio drums and try intro with key start.It needs a few times becouse it don't happen every time.
Thanks a lot.

Top
#500315 - 08/18/20 03:04 AM Re: Audya user drums flick [Re: Sandi]
freakman Offline
Member

Registered: 10/05/15
Posts: 92
Hi Sandi,
the error is in the MP3 file and you can see it.
It could just be your Audia or the cables that cause this cracking at the beginning.
The sounds you sent me are perfect.
That's not the reason.
Think more of a cable.
_________________________
Freakman

Top
#500333 - 08/20/20 02:57 AM Re: Audya user drums flick [Re: Sandi]
Sandi Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 140
Hy.
It's NOT the CABLE.
It's something in Audya. I just ask if this happend to other users or just me. It hapend on factory styles to.
Just try key start on and repeat intro on an audio style.

Top

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online