SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#466465 - 02/23/19 11:41 AM My Kn7000 Is Not Working
bruno123 Offline
Senior Member

Registered: 06/04/02
Posts: 4032
Loc: West Palm Beach, FL 33417
Sad news, my Kn7000 has stopped working. Everything is working but the keys are not sending any info to the rest of the keyboard. Chord changes and sound.

Its as if the line between keys and the rest of the keyboard was cut. This does not sound like it’s a major problem, I hope.

Anyone experience this problem?
John C

Top
#466499 - 02/23/19 10:22 PM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: bruno123]
Nigel Online   wise
Admin

Registered: 06/01/98
Posts: 6185
Loc: Ventura CA USA
Check your keyboard's Local On/Off setting as that will cause the issue you have. Make sure it is set to ON

I just took a look at the KN7000 manual it says "On the MIDI MENU display select PART SETTING". There is a LOCAL On\Off setting for RIGHT1 RIGHT2 and LEFT and they should all be ON for normal use. If they are ON then you may have a hardware issue. Though I would first try turning them OFF then back ON again.

Top
#466511 - 02/24/19 05:23 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: Nigel]
bruno123 Offline
Senior Member

Registered: 06/04/02
Posts: 4032
Loc: West Palm Beach, FL 33417
I do not believe that a setting is causing he problem.
(In my limited Knowledge)

1-The keys will not make the style do chord changes.

2-I did get some sound a few times when I pressed the keys, but it faded after a few seconds. An on and off setting would not react that way.

3-I did get sound for a very short period when I move the cover. That only happened once for a very short time.
Now to find a Technion that will handle the problem.

Nigel, Gunnar, thank you for helping, John C.

Top
#466518 - 02/24/19 06:58 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: bruno123]
kitkat Offline
Member

Registered: 05/15/08
Posts: 256
Loc: United States
Have you tried setting the keyboard back to factory settings?

Top
#466523 - 02/24/19 07:52 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: bruno123]
RMepstead Offline
Senior Member

Registered: 06/15/02
Posts: 1549
Loc: Wootton Bassett - Wiltshire - ...
Split point...?
_________________________
Roger M

Top
#466525 - 02/24/19 08:24 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: kitkat]
bruno123 Offline
Senior Member

Registered: 06/04/02
Posts: 4032
Loc: West Palm Beach, FL 33417
Have you tried setting the keyboard back to factory settings?
Kitkat, I did that, and thnanks, John C,


Edited by bruno123 (02/24/19 08:25 AM)

Top
#466526 - 02/24/19 09:05 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: bruno123]
hbinfo2001 Offline
Member

Registered: 08/23/04
Posts: 538
Loc: Quebec Canada
Hi John,sorry to ear that,
Do you have the sevice manual? If not I can send it to you
Did you make the test of the keyboard?


Attachments
Test du KN2600.PNG


_________________________
Techcnics KN7000, monitors Focal Alpha80,mixer yamaha

Top
#466591 - 02/25/19 11:22 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: Nigel]
bruno123 Offline
Senior Member

Registered: 06/04/02
Posts: 4032
Loc: West Palm Beach, FL 33417
Thanks to all for your help.
Have tried everything that was recommended, to no avail. When I load a sequence it plays without error. BUT when I try to use the outside controls, the controls when the lid is closed I get this reading;
ERROR #83

The error messages I have in the manual and service manual only go up to #73or #71. Any thoughts on Error #83?

John C.

Top
#466603 - 02/25/19 04:48 PM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: bruno123]
designserve Offline
Member

Registered: 08/21/14
Posts: 162
Loc: Wales, UK
Hi Bruno,

Unfortunately, I don't get much time lately for my music hobby! Any time I have available is being spent on site maintenance and redeveloping my Technics sites for a re-launch.

However, I've been reading your thread. This sounds to me as though the ribbon cable connecting the cover is failing. I think you should stop using it and find an engineer before it gets worse as you open and close the lid. Failure of these cables due to age and repetitive opening and closing of the lid has been on JD5live's mind I know because we have discussed it often.

I think the error 83 is probably a red herring and is to do with a file that the keyboard can't read correctly from your SD card. I have some info about error 83 but haven't been able to find it yet with a quick search.

I hope it is something simple to fix!

Best wishes,
Mike
_________________________
Help to preserve information about Technics Keyboards.
http://TechnicsKN7000.com
http://KN7000.co.uk
http://TechnicsKeyboards.com
http://wsa1.technicskeyboards.com/
Currently playing: KN7000 KN6500 KN5000 KN3000 KN2000 KN1000 KN901 KN800 P50 WSA1 AX7 EX30

Top
#466651 - 02/27/19 01:23 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: designserve]
Nigel Online   wise
Admin

Registered: 06/01/98
Posts: 6185
Loc: Ventura CA USA
It is always worth opening the keyboard up and making sure all cables ( and maybe even chips ) are plugged in correctly as they can change after many years of movement and heat expansion.

Top
#466653 - 02/27/19 04:11 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: Nigel]
bruno123 Offline
Senior Member

Registered: 06/04/02
Posts: 4032
Loc: West Palm Beach, FL 33417
Thank you Nigel, My computer freind and I will be donig what you recomend this week. Got my fingers crossed.

Thanks again for caring, John C.

Top
#466703 - 02/28/19 03:46 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: bruno123]
bruno123 Offline
Senior Member

Registered: 06/04/02
Posts: 4032
Loc: West Palm Beach, FL 33417
I had to post these Emails, they are about how men can relate under trying conditions. It’s a positive story. Here’s cheers to RC, ya gotta love this guy. John C.

John when I read your post I felt like throwing up. If you find the problem please let me know. If you have to have it repaired please let me know the cost if it is under 900. I will pay for it. If it cannot be fixed please let me know and I will send you 900.00. I feel so bad and I don’t want to have these feelings. I do hope it is something simple because I saw your eyes light up when I brought the keyboard in. It could be something that was loaded in with a SD card. RC (Roger Bollitti)

Ouch! You’re not gonna away with this, no way. I gave you a $100 tip for delivering the keyboard, that made me the best man. Then you gave me all that stuff in the boxes,that put you ahead of me. Now it’s my turn. (Smile)
Roger, the keyboard was working Fine until two days ago, now it’s my responsibility. But I do appreciate your concern. Take care my friend, John C

John take a picture of the keyboard when it’s turned on and send it to me. I want to look at the positioning of everything to see if I can see anything. We will work on this together because your warranty is not up, RC

Top
#466704 - 02/28/19 03:56 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: bruno123]
RMepstead Offline
Senior Member

Registered: 06/15/02
Posts: 1549
Loc: Wootton Bassett - Wiltshire - ...
Oh if only I was over there near you...I reckon I might have been able to help...ha well.
_________________________
Roger M

Top
#466709 - 02/28/19 05:08 AM Re: My Kn7000 Is Not Working [Re: RMepstead]
bruno123 Offline
Senior Member

Registered: 06/04/02
Posts: 4032
Loc: West Palm Beach, FL 33417
I know you wouls Roger M.
You have the heart to help.

John C.

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online