SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#422812 - 07/02/16 02:14 AM Edit Audya Style
kierc.0857 Offline
Member

Registered: 01/11/15
Posts: 231
How do people edit or change the Audya styles?. Is there a program for the PC ?

Top
#422842 - 07/02/16 03:06 PM Re: Edit Audya Style [Re: kierc.0857]
necdetdoni Offline
Member

Registered: 05/20/03
Posts: 346
Loc: Antalya / Turkey
yes..you may use "audia style compiler" software on your pc

http://www.ketron.it/en/software/49-utilities/audya-style-compiler-1

Top
#422861 - 07/03/16 04:24 AM Re: Edit Audya Style [Re: necdetdoni]
kierc.0857 Offline
Member

Registered: 01/11/15
Posts: 231
Thank you for your reply.Ive tried this but it does not enable me to do the editing i require.I wish to change for example Intro 2 to become Intro 1 on my chosen pattern

Top
#422867 - 07/03/16 07:44 AM Re: Edit Audya Style [Re: kierc.0857]
necdetdoni Offline
Member

Registered: 05/20/03
Posts: 346
Loc: Antalya / Turkey
you can do this on your audya or you can convert your pattern to a midi file with style compiler than you may use a daw software (cakewalk cubase etc..) for editing

Top
#422882 - 07/03/16 10:23 AM Re: Edit Audya Style [Re: necdetdoni]
kierc.0857 Offline
Member

Registered: 01/11/15
Posts: 231
Very god, could you give me a rough idea of how i do that?

Top
#422886 - 07/03/16 11:03 AM Re: Edit Audya Style [Re: kierc.0857]
Henni Offline
Senior Member

Registered: 12/01/08
Posts: 3297
Loc: South Africa
Copy/save the style to another name so that you have two versions of the same style on your Audya. Now Copy intro 2 from the one style to intro 1 of the other style.

You can do same for EVERY other part of the style! You can copy any intro from any style to any intro from any style. Same with endings, fills, breaks & variations.

The only thing you can't do is copy a intro to a ending, or a ending to a intro, or a intro or ending to a variation.

All of the above could be done right on the Audya as is - no other software required.

Cheers,

Henni
_________________________
Make sure you'll fly forever!

Top
#422890 - 07/03/16 11:29 AM Re: Edit Audya Style [Re: Henni]
kierc.0857 Offline
Member

Registered: 01/11/15
Posts: 231
Thanks for the reply Henni, that's exactly what i need. Just been messing with it now and im wondering how i access the menu to allow me to copy the intro. Your help is greatly appreciated

Top
#422899 - 07/03/16 03:08 PM Re: Edit Audya Style [Re: kierc.0857]
Snoopy Offline
Member

Registered: 05/23/11
Posts: 284
Loc: Northern Germany
As far as I remember the Style-Compiler doesnīt work with audio-files an not with OS later than 4.3...

But maybe Iīm wrong I donīt have an Audya anymore wink
_________________________
Greetings from East-Frisia ( Northern-Germany )

Top
#422954 - 07/04/16 10:10 PM Re: Edit Audya Style [Re: kierc.0857]
Henni Offline
Senior Member

Registered: 12/01/08
Posts: 3297
Loc: South Africa
Hi my friend,

From memory, when you have the style selected, press edit. From there everything is menu driven. I think you 1st have to select copy, then browse to the style you want to copy from (left hand side) & the rest will follow.

Note, if you search for the style to be copied from i.e. under Ballads, to go to the next style page just press Ballad again. Do this until you find the style. Apart from this, everything else is standard. Remember to select global from the top of the style editor screen as you want to copy all parts at once to your new style.

No need to worry about bar lengths, because you copy everything the Audya will take care of it.

Cheers,

Henni
_________________________
Make sure you'll fly forever!

Top
#422987 - 07/06/16 09:33 AM Re: Edit Audya Style [Re: Henni]
kierc.0857 Offline
Member

Registered: 01/11/15
Posts: 231
Just had a try of that Henni, when i select my style and press edit, nothing happens. I understand if you cant remember, to be honest it frustrating me a little

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online