SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 30 of 39 < 1 2 28 29 30 31 32 38 39 >
Topic Options
#407789 - 09/05/15 03:03 PM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
Tyrosman5
Unregistered


The styles are excellent and having people react to the styles
certainly proves they have what it takes to grab attention. Lloyd

Top
#407897 - 09/06/15 08:33 PM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
Tyrosman5
Unregistered


I have a MIDI file (From Yamaha) that plays fine in my Tyros 5 but does not in my SD 7. Is there something I must do to get it to play in the SD 7? The number is "Time Is Tight" Lloyd

Top
#407904 - 09/07/15 01:55 AM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: ]
Gunnar Jonny Offline
Senior Member

Registered: 04/01/01
Posts: 4328
Loc: Norway
Originally Posted By: Tyrosman5
I have a MIDI file (From Yamaha) that plays fine in my Tyros 5 but does not in my SD 7. Is there something I must do to get it to play in the SD 7? The number is "Time Is Tight" Lloyd


Could it be that the Yamaha midifile is not fully GM and use special (organ?) voices within Tyros?
Guess it's possible by use of the SD7 to swap voices by use of internal editor?
If not, you have to look at the file and rework in an external editor as i.e. the PC sofware GNMidi.
_________________________
Cheers 🥂
GJ
_______________________________________________
"Success is not counted by how high you have climbed
but by how many you brought with you." (Wil Rose)

Top
#407905 - 09/07/15 02:21 AM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: ]
Bachus Offline
Senior Member

Registered: 03/02/06
Posts: 7143
Some Yamaha songs use megavoice technollogy, you can not simply convert them
_________________________
Yamaha Genos, Roland Jupiter 80, Ipad pro.

http://keyszone.boards.net

Top
#407910 - 09/07/15 06:17 AM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
Tyrosman5
Unregistered


Thank you both for replying to my problem. It does have organ voices so this is most likely the problem. Lloyd

Top
#407911 - 09/07/15 06:29 AM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
Gunnar Jonny Offline
Senior Member

Registered: 04/01/01
Posts: 4328
Loc: Norway
Here is a software worth take a look at who might be a solution.
http://psrtutorial.com/MB/midiplayer.html

Read carefully before install, also whats written down the page
_________________________
Cheers 🥂
GJ
_______________________________________________
"Success is not counted by how high you have climbed
but by how many you brought with you." (Wil Rose)

Top
#407942 - 09/07/15 11:18 AM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3569
Loc: Middletown, DE
If the Yamaha midifile has specific voices or/and voicing that resides only in the YAMAHA Keyboard, then this song will not play properly in the Ketron SD7 ... or any other manufacturer's GM or GM2 unit. Re-voicing and choosing equivalent voices in the SD7 is available with the built in GM editor, however the results will not be the same as on the Yamaha Keyboard due to the different voice articulations.

The reverse is also true - taking GM files that were written for Ketron products (that factors in their live grooves/drums) and trying to play them on the Tyros .. drums and bass lines will not sound as good (if any).

Thanks.
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#407965 - 09/07/15 08:02 PM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
Tyrosman5
Unregistered


Gunner Johnny,
Thanks for suggesting a "fix" for the problem but I am going
to simply forget about playing the file in the SD 7 and use
it in the Tyros 5.

Lloyd

Top
#407998 - 09/08/15 11:33 AM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
Tyrosman5
Unregistered


I have several rigistrations stored in my SD 7. I would like to
take the registrations and separate them as Latin, Foxtrot etc.
and put them in folders as I have done on my Tyros 5.
I don't know how to go about it and if someone does, please
email me the directions, I would love to be able to do this.
Perhaps AJ will see this. Lloyd

Top
#408000 - 09/08/15 12:23 PM Re: NEW KETRON SD7 Owners Please post REVIEWS HERE... [Re: Dnj]
DonM Offline
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 16735
Loc: Benton, LA, USA
You can create folders within the Registration folder, name them what you want, or rename the ones that are there.
It's easiest to do by plugging USB cable into the SD7 and using your computer, but it can be done using the Edit function on the SD7.
_________________________
DonM

Top
Page 30 of 39 < 1 2 28 29 30 31 32 38 39 >

Moderator:  Admin, Diki, Kerry 



Help keep Synth Zone Online