SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#32565 - 06/25/06 11:09 PM Ketron SD1 update
Nicolai123 Offline
Junior Member

Registered: 06/25/06
Posts: 5
Loc: Denmark
I will soon be the owner of a ketron sd1 keyboard, and the software at this time is 4.0.a.

Can see that more updates is available now - which means both 4.0.b and 4.0.c

How do i get forward, go directly to 4.0c or first 4.0.b and afterwards 4.0.c.

maybe there are even other updates I have to make in the ketron before using it.

thanks for any answer in advance.

Best regards
Nicolai
Denmark

Top
#32566 - 06/26/06 12:43 PM Re: Ketron SD1 update
Craig_UK Offline
Member

Registered: 11/23/04
Posts: 914
Loc: UK
Hi there.
Hope the link helps below
http://www.ketron.it/prodotti/dettagli.asp?sezione=5&idProdotto=4

You can actually go to the latest software release and keep a previous releases sounds.
I think I used to have 4.0c in mine but the original SD1 sounds as I prefered them for some reason to the updated ones.
There's plenty of SD1 owners on SZ so someone will point you in the right direction. If you have the PC connection and software with the SD1 it's far easier to update and transfer things like new styles to the SD1's hard drive. It's quite cheap to buy and is a great time saver

Top
#32567 - 06/27/06 11:35 AM Re: Ketron SD1 update
Nicolai123 Offline
Junior Member

Registered: 06/25/06
Posts: 5
Loc: Denmark
Thanks for info, but I know the site for ketron. Is there an installation software for the sd1 that I need, and what cable is needed for the connection to my computer.

Was there something about an AJ update - a special update for the SD1 that more was very glad to use.

Top
#32568 - 06/27/06 04:11 PM Re: Ketron SD1 update
rikkisbears Offline
Senior Member

Registered: 12/22/02
Posts: 5880
Loc: NSW,Australia
Hi,
connection to computer, are you reffering to data transfer from keyboard to pc ( ie transferring styles , midifiles etc for backup to pc), or are you wanting it for midi sequencing etc

I use 2 different cables. Also does your p.c have a serial port or only usb??

best wishes
Rikki


Quote:
Originally posted by Nicolai123:
Thanks for info, but I know the site for ketron. Is there an installation software for the sd1 that I need, and what cable is needed for the connection to my computer.

Was there something about an AJ update - a special update for the SD1 that more was very glad to use.


_________________________
best wishes
Rikki 🧸

SX900, P121 Piano, Band in a Box 2020
V Arranger/Ketron SD2

Top
#32569 - 06/27/06 11:08 PM Re: Ketron SD1 update
Nicolai123 Offline
Junior Member

Registered: 06/25/06
Posts: 5
Loc: Denmark
What I have in mind is to be able to transfer styles and software, as I have to update the keyboard with the plus software.

I have no idea about using a sequencer in the computer for the keyboard at all.

Top
#32570 - 06/28/06 09:27 PM Re: Ketron SD1 update
rikkisbears Offline
Senior Member

Registered: 12/22/02
Posts: 5880
Loc: NSW,Australia
Hi,
the members in this group are also helpful. http://launch.groups.yahoo.com/group/solton/

it's the keyboard/module to computer cable http://www.ketronus.com/accessories.html
This is a USA site though, you'd have to probably find one in Europe?? Make sure that it's definately a Ketron cable as a normal serial/pc cable I think is wired differently. I couldn't get my regular serial cable to work. Someone gave me the Ketron one, nowworks perfectly.
Bear in mind it's a serial cable. Does your computer have a serial port??
Some new computers only have usb ports.

The software used is Ketronft. http://www.ketron.it/software/index.asp

I'm not sure, but maybe updates can be done from floppy disk??
I haven't had to update my sd1+ as yet.

best wishes
Rikki

Quote:
Originally posted by Nicolai123:
What I have in mind is to be able to transfer styles and software, as I have to update the keyboard with the plus software.

I have no idea about using a sequencer in the computer for the keyboard at all.
_________________________
best wishes
Rikki 🧸

SX900, P121 Piano, Band in a Box 2020
V Arranger/Ketron SD2

Top
#32571 - 07/11/06 01:19 PM Re: Ketron SD1 update
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3345
Loc: Middletown, DE
Nicolai123

Contact me for the Ketron SD1Plus EXP package (which offers you new sounds and new styles).

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online