SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#31540 - 08/30/04 02:00 PM TO AJ ONCE AGAIN
Mosiqaar Offline
Member

Registered: 12/01/01
Posts: 999
Loc: Atlanta, GA, USA
Now that the middle eastern team has no support what so ever for the X1, and neither does it seem like you guys have time for it with all the new Ketron's out there. Why not distribute the software that allows X1 owners to modify their SND file sets.

For example I have 4 sets of 16MB SND kits for oriental music. Each of those sets has certain sounds and drum kits that I want and certain sounds and kits that I think are waste of memory. Why not give us or sell us the software that enables us to at least mix and match between SND sets that we have.

I know that possible HW is involved in creating such sets from scratch cause you need a sampler and a sound engine, but I am sure that to modify the existing SND sets we have, all we need is the SW.

Please check with your management and see if you guys can at least allow us X1 users to support our own products. All you have to do is supply us with the tools we need.

Thanks
_________________________
Samer

Top
#31541 - 08/31/04 06:25 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Maged Offline
Member

Registered: 03/26/01
Posts: 246
Loc: Toronto, Canada
Let me add my voice to Mosiqaar’s, I have tried each and every way to make my own SND mix with no success! I hope Ketron listens to the X1 loyal & devoted users this time and distributes this software to us. This way we may never ask for another X1 software update

Maged

Top
#31542 - 08/31/04 07:48 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1080
Loc: FRANCE
Dreams are always possible
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#31543 - 08/31/04 08:41 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Mosiqaar Offline
Member

Registered: 12/01/01
Posts: 999
Loc: Atlanta, GA, USA
First Hello Maged and Dan, its been a while I hope you both are doing well.

Dan I would say its a dream if it would have any effect what so ever on the Ketron Market or new products.

But the reason I asked such a request because its very logical and it will actually make things easier for Ketron as a company. They have many new products to support, and obviously have no time for the X1, so we are simply tell them we will support our own product (for free I might add) just hand us the tools that you have to those you are giving monthly salary to!

More over, this software is only dedicated to X1 so it will not be helpful to any other Ketron owner and thus no worries about distribution!
_________________________
Samer

Top
#31544 - 08/31/04 11:47 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Maged Offline
Member

Registered: 03/26/01
Posts: 246
Loc: Toronto, Canada
I am doing OK, thanks Mosiqaar.
AJ: Tell us it’s not possible and I promise I won’t be upset!

Maged

Top
#31545 - 09/01/04 11:20 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3169
Loc: Middletown, DE
Team,
The reason this software cannot really be distributed is because the entire creation of a .snd file also involves a lot of hardware (Canvases etc) that are used to create these sounds. The software just assists in management and has not been designed with a GUI for distribution as of date.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#31546 - 09/01/04 12:55 PM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Mosiqaar Offline
Member

Registered: 12/01/01
Posts: 999
Loc: Atlanta, GA, USA
AJ please read carefully my request.

I DONT WANT TO CREATE NEW .SND FILES. I simply want to be able to shuffle what I have right now. Which as you mentioned is what the software does "The software just assists in management".

Details of what I would like to do (if I cannot create new SND files)

I have one kit of 16MB SND files set lets call them
X1PCM set. This set is composed of 16 SND files.
PCM1.SND
PCM2.SND
PCM3.SND
.
.
.
PCM16.SND

When loaded into the X1, in RAM I have certain sounds and drum kits that are used for my patterns and for playing. For example of the things I like about this set is that it has a really nice PIANO sound, and a nice TENOR SAX. It also has some drum kits that I really could careless to have, and some sounds that I never use....please keep reading.

I have another 16MB set called X1TECH which is also composed of
Tech1.SND
Tech2.SND
.
.
.
Tech16.SND

When this set is loaded it does not have the nice PIANO, or the nice TENOR SAX...yet it has really nice drum kits that will enable me to make nicer patterns.

My goal is to be able to "manage" those two sets so that I can end up with ONE 16MB set that has the better KITS and better SOUNDS from both the PCM and Tech sets.

I gave you this example based on having 2 sets of 16MB SND files. Imagine if we have 3-4-5 Sets of sounds and each has something we like and stuff we don't need.

Why does it have to be that I have to load my Nice Piano on the expense of not loading a nice drum kit....or vice versa!

I know about the hardware requirement for creating SND files...I dont' want to create...i just want to shuffle what I have.

Please help.
_________________________
Samer

Top
#31547 - 09/02/04 03:50 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Edoardo Offline
Junior Member

Registered: 03/01/00
Posts: 23
Loc: Trento, Italy
To AJ:
I have the hardware and the software for develop the soundbanks for X1 (DREAM AUDIO PROSOUND), but i need the software for make the files for span the soundbank in various floppy, and then load in X1.
If you can send me this software please....

Another question: i've hear that the new Ketron keyboard is compatible with soundfont? It's really?

Excuse me for my bad english, but i'm italian!

Top
#31548 - 09/02/04 08:40 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1080
Loc: FRANCE
Aj?
And what about the software for creating SD1 INS files? because, the SD1 have a very bad memory management with MSP files...
You know with msp, the 16 Mo is full with only 5 Mb of wav sounds !
So, all users who use the SD1 sampler, wants really the INS software...
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#31549 - 09/02/04 11:12 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Maged Offline
Member

Registered: 03/26/01
Posts: 246
Loc: Toronto, Canada
Great news Edoardo,
Can you please e-mail me this software so I can give it a try (Dream Audio Prosound)
My e-mail is maged@rogers.com

Thanks in advance

Maged

Top
#31550 - 09/03/04 03:46 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Edoardo Offline
Junior Member

Registered: 03/01/00
Posts: 23
Loc: Trento, Italy
I'm sorry Maged,
but the prosound works only with the hardware installed! If you don't have the DREAM STARTER KIT with the audioboard in your pc, the prosound don't start...

I have the source code in VisualBasic 3 of an old version of prosound; the problem is in the work-area memory for the samples: the software need the memory of the dream audioboard, but i try to force it to use the system ram.
In this mode i can make a soundbank with my personal samples, but if i haven't the software for make the floppy disk's files i can't load them in the ram or flashcard of X1.

AJ, please send me this software!!!

Top
#31551 - 09/03/04 01:20 PM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Mosiqaar Offline
Member

Registered: 12/01/01
Posts: 999
Loc: Atlanta, GA, USA
Edeardo,

Did you read my post above about my goals of using the software?

Are you saying that the software you have will not enable me to shuflle those SND files?

Really the software I am looking for is one that would extract the 'wav' files out of the SND files, and this way we can mix and match samples once extracted, then use the software to put them back into SND files.

It would be great, because for example we can make 8MB SND sets. One with only sounds and the other one with the drum kits we want and some extra sounds. We can load the one sounds set onto the flash card, and the other set into RAM...That will give us our 16MB kit, but we will still have 8MB avaialble to load external samples.


AJ HELPPPPPPPPPPPPPPP Please.

Edeoardo can you explain more about what you have exactly and where can we buy it and how does it work , what does it do? Thanks
_________________________
Samer

Top
#31552 - 09/07/04 05:48 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Maged Offline
Member

Registered: 03/26/01
Posts: 246
Loc: Toronto, Canada
Hi Edoardo

Thanks for the explanation, but as Mosiqaar said, have you tried using this software just to shuffle SND files without creating new ones? It could be possible to use this older visual basic code to do this simple function without having the hardware installed.

Maged

Top
#31553 - 09/07/04 08:20 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1080
Loc: FRANCE
Hi!
Can you send me the VB code?
Perhaps, I will find the way the snd files are coded, and make a software fo create SND files...
Thanks
send me to realvision2@wanadoo.fr
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#31554 - 09/08/04 02:56 PM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Mosiqaar Offline
Member

Registered: 12/01/01
Posts: 999
Loc: Atlanta, GA, USA
Edeoardo are you ok with sharing this software with us?
_________________________
Samer

Top
#31555 - 09/08/04 09:29 PM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Nigel Offline
Admin

Registered: 06/01/98
Posts: 6158
Loc: Ventura CA USA
You have to be aware of Ketron's and AJ's representative position. If the software is not suitable for public use as it is then it is not a sound business move for Ketron to make it publicly available. I have met AJ on a number of occasions and know him to be a straight up guy so if he says the software is not available for public release then that is simply how it is. No browbeating is gonna change that. You are lucky to be able to get the official word on the subject here on the BBS. I do understand you want improved control of your setup but you can't force the situation. Either Ketron end up meeting your expectations or you have to consider all available options. But there isn't a UI on any keyboard available that satisfies all users 100%. You just need to weigh the features with the disadvantages when you buy a keyboard. If the system can be upgraded at all later then that is just a bonus.

Now third party software is your own decision to use. Often this is the only software that many keyboards ever see. If it gets good reports from other users then it is well worth trying.


[This message has been edited by Nigel (edited 09-08-2004).]

Top
#31556 - 09/09/04 11:39 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Mosiqaar Offline
Member

Registered: 12/01/01
Posts: 999
Loc: Atlanta, GA, USA
Nigel i don't debate anything you said, but my request to AJ is based on the fact that he works for Ketron and hopefully he can forward our requests up the chain and maybe Ketron will make the sw avaialble for public use.
_________________________
Samer

Top
#31557 - 09/09/04 11:42 PM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3169
Loc: Middletown, DE
Mosiqaar,

Nigel is correct. The software that we use (internally only) cannot really by released to the public for now for it will need a lot of GUI work for better understanding and user friendliness. We would get a lot more complains on this than we can handle. At the moment, most of the wiring is hard-wire i.e. to hardware!! So you see, it won't be practical to do this. Trust me on this ... my basement is more like a spidder's web now with modules of all sorts ... including MIDIJAY!

Thanks

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#31558 - 09/10/04 09:11 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1080
Loc: FRANCE
Nigel,
We see that you don't have our Ketron Keyboard
I understand your post...

In facts, we don't really need hardware things to make a file, just software.
And if ketron wants, I can make for them FOR FREE !!!!!!!! all softwares they want, with very good user friendly!! Im computer engeener... and this is my dream to work for synth companies (I love my SD1 too !!!)
If they don't want to support any softwares issues, or problems, they can just leave others make the tools the musicians needs...

But I understand the position of Ketron...
Why to move the little finger, if this don't make us more money?...

Ketron contact me please, you never regret it

Thanks to Aj for his help... It's better to have a negative answers, than no answers at all.

PS: I just trade one of my 2 SD1 for a GEM Genesys Pro... you know this keyboard?... my impressions soon

Dan
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#31559 - 09/10/04 10:44 AM Re: TO AJ ONCE AGAIN
Mosiqaar Offline
Member

Registered: 12/01/01
Posts: 999
Loc: Atlanta, GA, USA
AJ I trust you, and I perfectly understand you...thats why I asked you to add me to your msn or what ever else u might have so we can chat in private.

Hell if u have what I need in your basement, I will come visit you for a weekend do what I want and go the hell home and never to bother you for a while at least

No really....I understand what you mean about complaints and not user friendly, but like DAN said, I think all of us who are asking for such tools are technical enough to be able to use the least user friendly softwares out there.

As Dan said he is an engineer....so am I, and so are many others who are willing to put up with no user friendliness.

If the issue is that, then I am willing to sign a paper saying I understand this program is not user friendly and don't expect ketron to help me with it.

If all my ideas are not acceptable...please talk to me in private as I would like to ask you something.

Thanks
_________________________
Samer

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online