SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#309508 - 08/14/06 02:33 PM Free VST host for SampleTank 2 ?
RobertG Offline
Member

Registered: 05/08/06
Posts: 464
Loc: Southeastern PA, USA
I want to play around with the free SampleTank 2 VST. I have never tried a VST before. Is there any free VST hosts that will see it. I have tried tinyhost and psycle with no success. Any suggestions?

Top
#309509 - 08/14/06 08:46 PM Re: Free VST host for SampleTank 2 ?
rikkisbears Offline
Senior Member

Registered: 12/22/02
Posts: 4243
Loc: NSW,Australia
Hi,
maybe you could ty the Forte demo?? http://www.brainspawn.com/products/

You may also require require a virtual midi cable & asio driver.

Maple Virtual Midi Cable http://www.hurchalla.com/Maple_driver.html

ASio4All asio driver http://www.asio4all.com/


best wishes
Rikki


Quote:
Originally posted by RobertG:
I want to play around with the free SampleTank 2 VST. I have never tried a VST before. Is there any free VST hosts that will see it. I have tried tinyhost and psycle with no success. Any suggestions?
_________________________
best wishes
Rikki

Korg PA4x, Korg PA3X, PSR S950, Band in a Box 2016
V Arranger/Ketron SD2

Top
#309510 - 08/15/06 12:47 PM Re: Free VST host for SampleTank 2 ?
RobertG Offline
Member

Registered: 05/08/06
Posts: 464
Loc: Southeastern PA, USA
Rikki: Forte did load SampleTank2Free. Thanks for the suggestion.

It's playing sounds, but, when I play the SampleTank electric piano I get what sounds like an analog synth. Any ideas what I am doing wrong or don't have set right?

[This message has been edited by RobertG (edited 08-15-2006).]

Top
#309511 - 08/15/06 04:04 PM Re: Free VST host for SampleTank 2 ?
rikkisbears Offline
Senior Member

Registered: 12/22/02
Posts: 4243
Loc: NSW,Australia
Hi Robert,
sorry but I haven't actually used Sampletank, just had a hunch that Forte may load it for you.

[QUOTE]Originally posted by RobertG:
[B]
_________________________
best wishes
Rikki

Korg PA4x, Korg PA3X, PSR S950, Band in a Box 2016
V Arranger/Ketron SD2

Top
#309512 - 08/16/06 12:05 AM Re: Free VST host for SampleTank 2 ?
Nigel Offline
Admin

Registered: 06/01/98
Posts: 5936
Loc: Ventura CA USA
Try Kristal http://www.kreatives.org/kristal/ as it should support VST plugins.


[This message has been edited by Nigel (edited 08-16-2006).]

Top
#309513 - 08/16/06 01:41 PM Re: Free VST host for SampleTank 2 ?
rikkisbears Offline
Senior Member

Registered: 12/22/02
Posts: 4243
Loc: NSW,Australia
Hi Robert,
may be way off base, but if you're actually using a midi keyboard to trigger the sounds, is it possible you've got it set to the wrong midi channel & you're not actually triggering the piano, but a synth sound. I assume sampletank is multi timbral.


best wishes
Rikki
Quote:
Originally posted by RobertG:
[B][/B]
_________________________
best wishes
Rikki

Korg PA4x, Korg PA3X, PSR S950, Band in a Box 2016
V Arranger/Ketron SD2

Top
#309514 - 08/16/06 02:02 PM Re: Free VST host for SampleTank 2 ?
RobertG Offline
Member

Registered: 05/08/06
Posts: 464
Loc: Southeastern PA, USA
Nigel: Thanks for the suggestion I will try Kristal.

Rikki: I was just using the on-screen keyboard in SampleTank to get a sound.

I contacted SampleTank help they suggested I try Chainer. It worked.

Top

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online