SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#303139 - 11/29/03 01:39 AM VA76 sound from speakers
Anonymous
Unregistered


Hello other Roland Va76 users,


I am very happy with my VA76.
It sounds great and i like the Variphrase.

But i have one problem.
After playing for a while my speakers start to give a droning noise.
It is very dominant.
When i move the Power cable at the back of the keyboard it sometimes reduces but most of the time gets worse. My dealer has send it to Roland for repair.
But i have the same problem again after a week.
Does anyone had the same problem?
And how has it been solved?
My PA system should not be the problem.

Please reply,

Gerard
From the Netherlands.

Top
#303140 - 11/29/03 06:59 AM Re: VA76 sound from speakers
Uncle Dave Online   content
Senior Member

Registered: 12/01/99
Posts: 11100
Loc: Philadelphia Pa, USA
Gerard,
Does the noise come trough your PA speakers too? You should shut off the VA speakers and just listen to the signal through a PA to see if the problem is in the Roland speakers/amp or the internal sound engine.
_________________________
Everyone, and everything I listen to is my teacher. Every instrument, every voice, every sound in nature ... they are all my private tutor ... 24/7 for free.

Top
#303141 - 11/29/03 11:06 AM Re: VA76 sound from speakers
Graham UK Offline
Senior Member

Registered: 01/20/01
Posts: 1823
Loc: Lincolnshire UK
UD knows the VA76 does not have speakers !!!!!

GvRoemburg. Connect headphones only to the VA and listen if you still get the problem.

Graham UK

Top
#303142 - 11/29/03 10:42 PM Re: VA76 sound from speakers
Uncle Dave Online   content
Senior Member

Registered: 12/01/99
Posts: 11100
Loc: Philadelphia Pa, USA
Ooops! I was thinking VA7 - sorry....it's late and I'm cooking for the kids tomorrow ! My bad.
_________________________
Everyone, and everything I listen to is my teacher. Every instrument, every voice, every sound in nature ... they are all my private tutor ... 24/7 for free.

Top
#303143 - 03/12/04 11:39 AM Re: VA76 sound from speakers
Vadim Offline
Member

Registered: 07/13/03
Posts: 302
Loc: MA, USA
Make sure you don`t have any(unbalanced)audio cables near transformers, that will cause noise.

Top
#303144 - 11/07/05 10:44 AM Re: VA76 sound from speakers
claudiu Offline
Member

Registered: 10/17/05
Posts: 725
Loc: Sterling Heights, Michigan USA
I got the same problem with my va76 but when i connect the headphones everything is ok. what is going on ?
_________________________
Claudiu

Top
#303145 - 11/08/05 10:22 AM Re: VA76 sound from speakers
Anonymous
Unregistered


Quote:
Originally posted by claudiu:
I got the same problem with my va76 but when i connect the headphones everything is ok. what is going on ?


Hello Claudiu,
Sorry for my English. It's not my native language.
Iíll try to describe this to you.

In my case the major problem was with the AC Socket.
You could move it. And by moving it the sound got worse/terrible.
It has been fixed by Roland.
I sometimes still have a little noise. The cables I use with my amplifier are connected with the plugs for the output 1 sockets. The connection between them gets corroded a little. This is the cause for that.

I hope I have been of help to you.

Gerard van Roemburg

By the way, did you try the advices i got from the other members?

Top
#303146 - 11/15/05 10:37 AM Re: VA76 sound from speakers
claudiu Offline
Member

Registered: 10/17/05
Posts: 725
Loc: Sterling Heights, Michigan USA
Quote:
Originally posted by GvRoemburg:
Hello Claudiu,
Sorry for my English. It's not my native language.
Iíll try to describe this to you.

In my case the major problem was with the AC Socket.
You could move it. And by moving it the sound got worse/terrible.
It has been fixed by Roland.
I sometimes still have a little noise. The cables I use with my amplifier are connected with the plugs for the output 1 sockets. The connection between them gets corroded a little. This is the cause for that.




Hi - thank you for answering me...do i have to send it to roland..and they'll fix it ? I'll try to change the plug...maybe it's gonna get better..B.W. - Claudiu
_________________________
Claudiu

Top
#303147 - 11/15/05 10:38 AM Re: VA76 sound from speakers
claudiu Offline
Member

Registered: 10/17/05
Posts: 725
Loc: Sterling Heights, Michigan USA
I don't feel confortable by sending it to roland and i'd solve this by myself...
_________________________
Claudiu

Top

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online