SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
#255215 - 01/31/09 11:35 AM Bose L1 Question
hammer Online   content
Senior Member

Registered: 01/27/08
Posts: 2394
Loc: Texas
What if there is no room to setup both pieces of the tower on a gig? Can you run the L1 Mod 1 with just the bottom set of speakers - and if so - is it being run on chan 1 or 2?

Last night I had only 3 inches clearance after setting up my system. Wasn't sure what to do if the top piece would not have fit.

Hammer

Top
#255216 - 01/31/09 12:00 PM Re: Bose L1 Question
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 43693
Loc: USA
I think someone said there was different frequencies on each tower piece ....1 high, 1 mid?
_________________________
FB Arranger Keyboard Players Group
https://www.facebook.com/groups/2819613151594818

Top
#255217 - 01/31/09 12:17 PM Re: Bose L1 Question
DonM Offline
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 16735
Loc: Benton, LA, USA
You can do it, and it won't hurt your system, but you will miss some of the mid and high response. It can be corrected somewhat with e.q.
DonM
_________________________
DonM

Top
#255219 - 01/31/09 02:32 PM Re: Bose L1 Question
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 43693
Loc: USA
There was a few times I had to keep the PAS on the floor while I was set up on a low overhead stage.....maybe their next model should be a 3 piece pole?
_________________________
FB Arranger Keyboard Players Group
https://www.facebook.com/groups/2819613151594818

Top
#255220 - 01/31/09 02:59 PM Re: Bose L1 Question
hammer Online   content
Senior Member

Registered: 01/27/08
Posts: 2394
Loc: Texas
Thanks guys for the input. One other question - would you still use both outputs from the keyboard into the PAS or would you use just the LR output from the keyboard into the amp?

Hammer

Top
#255221 - 01/31/09 03:08 PM Re: Bose L1 Question
Diki Offline


Registered: 04/25/05
Posts: 14078
Loc: NW Florida
So it's about 7' tall or so? And you can't fit it on stage?

DAMN...! That's a LOW ceiling
_________________________
An arranger is just a tool. What matters is what you build with it..!

Top
#255222 - 01/31/09 03:17 PM Re: Bose L1 Question
DonM Offline
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 16735
Loc: Benton, LA, USA
You can still use both inputs, that won't matter.
Dikki, I've been in a couple situations where there was an overhang, design in the ceiling, or slope where I had to reposition the tower, or where it was a tight fit.
One instance was in the lounge of the American Legion where we had the Jam (but not the room we used this time). I had to put the two sections together then slide the system back under the overhang to get it where I wanted.
It's pretty rare, but it does happen.
Personally, I would rather be out of position than to use half of the tower. You can hear it anywhere it is, but it's optimal when it's just behind and slightly to the side.

DonM
_________________________
DonM

Top
#255223 - 01/31/09 03:51 PM Re: Bose L1 Question
btweengigs Offline
Senior Member

Registered: 09/09/02
Posts: 2204
Loc: Florida, USA
Ceiling height has been a problem for me only twice.

In once instance I tried the half stack and was not pleased with the sound. So I removed a ceiling tile from the dropped ceiling to make it work. About 2-3 inches of the tower intruded into the ceiling cavity.

At a local Legion hall, I had to place the Bose on the floor, off stage. But the stage was very small and it was a non-problem. I placed the tower inconspicuously behind a flag. All evening people came up wanting to know where my speakers were.

Eddie

Top
#255224 - 01/31/09 08:15 PM Re: Bose L1 Question
Kingfrog Offline
Senior Member

Registered: 03/24/08
Posts: 1099
Loc: Myrtle beach SC
There is no advantage to running two cables. The audio is best summed at the keyboard out put.
_________________________
Yamaha Tyros 4
Yamaha Motif XS8
Roland RD700
Casio PX-330
Martin DC Aura
Breedlove ATlas Solo
Bose MOD II PA

Top
#255225 - 02/01/09 04:09 AM Re: Bose L1 Question
Bernie9 Online   content
Senior Member

Registered: 09/21/02
Posts: 5489
Loc: Port Charlotte,FL,USA
Bose also suggests tilting the unit by putting a shim under the edge of the base, depending on how much clearance you lack.
_________________________
pa4X 76 ,SX900, Audya 76,Yamaha S970 , vArranger, Hammond SK1, Ketron SD40, Centerpoint Space Station, Bose compact

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  Admin, Diki, Kerry 



Help keep Synth Zone Online