SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#16875 - 12/13/05 10:42 AM M1 Question
shboom Offline
Member

Registered: 02/27/04
Posts: 741
Loc: Victoria, British Columbia
Hi people... I have a friend with an M1. His battery died and he's lost his internal sounds. He's managed to download the factory internal sounds & settings from on-line into his computer. How would he now get them from his computer into his M1? ...Anyone...??

Any assitance would be much appreciated. ....Thanx...

------------------
...shboom
_________________________
...shboom

Top
#16876 - 12/13/05 02:21 PM Re: M1 Question
quietDIN Offline
Member

Registered: 11/02/04
Posts: 146
Quote:
Originally posted by shboom:
He's managed to download the factory internal sounds & settings from on-line into his computer. How would he now get them from his computer into his M1?

It depends on the file format of the factory data (.mid, .syx) and what kind of computer (Mac/PC). I'm assuming the computer has a MIDI interface. This page has links to several SysEx loaders and other software for both Mac and PC platforms: http://www.patchmanmusic.com/SysexUtilities.html

I hope that helps.

--Barry
_________________________
Yamaha: Motif XF6 and XS6, A3000V2, A4000, YS200 | Korg: T3EX, 05R/W | Fender Chroma Polaris | Roland U-220 | Etc.

Top
#16877 - 12/13/05 04:05 PM Re: M1 Question
shboom Offline
Member

Registered: 02/27/04
Posts: 741
Loc: Victoria, British Columbia
Thanx Barry, I'll pass the link on to Paul & he can figuure it out. Much appreciated.

------------------
...shboom
_________________________
...shboom

Top
#16878 - 12/13/05 10:31 PM Re: M1 Question
Nigel Offline
Admin

Registered: 06/01/98
Posts: 5924
Loc: Ventura CA USA
You can find lots of M1 resources on http://www.synthzone.com/korg.htm and you can download a sysex tool from http://www.alesis.com/downloads/software/freeloader/ . You can also find sysex files at http://synthzone.com/midi/korg/m1/ I always try to archive files for most synths.

Note though that almost all MIDI sequencers already support transmitting and receiving sysex data.


[This message has been edited by Nigel (edited 12-13-2005).]

Top
#16879 - 12/14/05 03:57 PM Re: M1 Question
shboom Offline
Member

Registered: 02/27/04
Posts: 741
Loc: Victoria, British Columbia
Thank You Nigel...
I will pass these links along to Paul. Who knows...maybe he'll even pay us a visit.

...Thanx again...

------------------
...shboom
_________________________
...shboom

Top
#16880 - 07/06/06 10:13 PM Re: M1 Question
Nigel Offline
Admin

Registered: 06/01/98
Posts: 5924
Loc: Ventura CA USA
How did your friend end up going getting his M1 operating again, did he end up checking out patch banks and build up a good internal set?

PS - I was on an Alaskan cruise a couple of weeks back and on the way back to Seattle dropped into Victoria BC for a few hours. I thought of you when we stopped there. Great city shboom. It has a lot of character and would be a good place to gig around I'd guess.

Top
#16881 - 07/20/06 04:36 AM Re: M1 Question
Anonymous
Unregistered


hey all,

hes not the only one to bugger his M1 my battery died aswell and so far I have succesfully connected PC to M1 and had a couple of cracks at getting my head around this whole thing but wow, its a real specialised area

would love to pump a few questions out if it would be ok?

thx

Tama

Top
#16882 - 07/21/06 03:21 AM Re: M1 Question
quietDIN Offline
Member

Registered: 11/02/04
Posts: 146
Quote:
Originally posted by tama:
would love to pump a few questions out if it would be ok?

Ask away -- I'm sure one (or more) of us will answer to the best of their ability.

--Barry
_________________________
Yamaha: Motif XF6 and XS6, A3000V2, A4000, YS200 | Korg: T3EX, 05R/W | Fender Chroma Polaris | Roland U-220 | Etc.

Top

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online