SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#36638 - 09/27/10 12:00 AM to do ins file
sas123 Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 134
sameone konw how to build .ins file ?
Thank you

[This message has been edited by sas123 (edited 09-27-2010).]

Top
#36639 - 09/27/10 01:29 AM Re: to do ins file
necdetdoni Offline
Member

Registered: 05/20/03
Posts: 345
Loc: Antalya / Turkey
Quote:
Originally posted by sas123:
sameone konw how to build .ins file ?
Thank you

[This message has been edited by sas123 (edited 09-27-2010).]


sas123,you can not build ins file..some hardware needed..just ketron can do...

Top
#36640 - 09/27/10 01:41 AM Re: to do ins file
sas123 Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 134
so what you sher it's from ketron?

Top
#36641 - 09/27/10 03:37 AM Re: to do ins file
necdetdoni Offline
Member

Registered: 05/20/03
Posts: 345
Loc: Antalya / Turkey
Quote:
Originally posted by sas123:
so what you sher it's from ketron?


yes.. from Ketron Turkey

Top
#36642 - 09/27/10 04:02 AM Re: to do ins file
sas123 Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 134
i see softwere insxtract and ins2spt( free )i can do
maybe same softwere like this i can build ins . i tack ins of karma korg and i open with this and it's work

[This message has been edited by sas123 (edited 09-27-2010).]

[This message has been edited by sas123 (edited 09-27-2010).]

Top
#36643 - 09/27/10 07:47 AM Re: to do ins file
necdetdoni Offline
Member

Registered: 05/20/03
Posts: 345
Loc: Antalya / Turkey
there are many ins format from different manifacturers...and some ins formats can edit with some software but ketron's not...

Top
#36644 - 10/03/10 03:03 PM Re: to do ins file
Cristi Audya Offline
Member

Registered: 03/31/10
Posts: 41
Loc: Romania
for me is verry important to create my own INSs too, MSPs are sounding weak, is the same like a KMP from Korg but at a KMP you can do many settings in PGG, in oscilators. My msp-s are mixing between them, we must fint a sollution to create our own INSs, a Sampler to be created on many layers, many velocityes

Top
#36645 - 10/03/10 05:47 PM Re: to do ins file
sas123 Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 134
i mail to ketron but no unser
maybe aj can help us to do ins file

Top
#36646 - 10/03/10 07:15 PM Re: to do ins file
kbrkr Offline
Senior Member

Registered: 11/19/02
Posts: 2822
Loc: Tampa, FL
Anyone can build an INS file. All you need is the instrument mappings, instrument names, LSB, and MSB and you can create the text file and save it as a .ins file.

Find one that has been made for another instrument and open it up in an editor and look at the format. Unless i'm mistaken, it's pretty straightforward.
_________________________
Al


Top
#36647 - 10/04/10 01:36 AM Re: to do ins file
sas123 Offline
Member

Registered: 04/12/10
Posts: 134
i think you mistak ,where i put the wav file need same softwere i have ins for audya but i can't edit and change note and wav

[This message has been edited by sas123 (edited 10-04-2010).]

Top
#36648 - 10/04/10 01:36 AM Re: to do ins file
necdetdoni Offline
Member

Registered: 05/20/03
Posts: 345
Loc: Antalya / Turkey
Quote:
Originally posted by kbrkr:
Anyone can build an INS file. All you need is the instrument mappings, instrument names, LSB, and MSB and you can create the text file and save it as a .ins file.

Find one that has been made for another instrument and open it up in an editor and look at the format. Unless i'm mistaken, it's pretty straightforward.


he is talking about .ins instrument files for ketron not ins(instrument defination file) for cakewalk

Top
#36649 - 10/04/10 03:08 AM Re: to do ins file
Cristi Audya Offline
Member

Registered: 03/31/10
Posts: 41
Loc: Romania
INS Sampler no Cakewalk

Top
#36650 - 10/04/10 03:47 AM Re: to do ins file
viocaia Offline
Member

Registered: 01/30/05
Posts: 273
Loc: Romania/Norway
Hey Ketroners!
Here is a link to thread I've opened few years ago about INS
http://www.synthzone.com/ubbs/Forum22/HTML/001005.html

Also you may read AJ answer about creating our own INS

Hope it helps

Vio
_________________________
Vio

Top
#36651 - 10/04/10 04:54 AM Re: to do ins file
kbrkr Offline
Senior Member

Registered: 11/19/02
Posts: 2822
Loc: Tampa, FL
Oops, my bad. I thought they were the same. Why Ketron uses the same extension as the universal instrument mapping is beyond me.

nevermind!!
_________________________
Al


Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online