SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#31593 - 11/06/02 09:36 AM NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
DanO1 Offline
Senior Member

Registered: 01/31/01
Posts: 3602
Loc: Maryland
I am was curios how this was going to work .



dano
_________________________
dansmusicgear@aol.com
https://www.reverbnation.com/danoneil?profile_view_source=profile_box

Top
#31594 - 11/06/02 10:31 AM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3227
Loc: Middletown, DE
Dan,

This is a 2 fold mission which is rather interesting. I have already implemented features such as Bassist and Drum Remix plus enhanced styles navigation too. The existing FLASH will be optimized (in Italy) to include new sounds (RAM FLASH) and new styles (PATTERN FLASH). Of course, it will be advisable for existing users to keep the current FLASH styles they have in FOLDER 90 (RELOAD), esp. the ones that they value the most.

I can say at this point that just you wait ... this will be close to playing a totally different board -

* New styles
* New sounds
* New functions
* Enhanced navigation.

A semi-manual will also follow new OS.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#31595 - 11/06/02 01:07 PM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
philh Offline
Member

Registered: 10/15/02
Posts: 33
Loc: Houston, TX USA
AJ, when will they release the new oerating system for SD-1? Will that be the 4.0 version?
Phil

Top
#31596 - 11/07/02 03:45 AM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
Dreamer Offline
Senior Member

Registered: 02/23/01
Posts: 3849
Loc: Rome - Italy
AJ,
will the midi sample dump function be implemented too?
_________________________
Korg Kronos 61 and PA3X-Pro76, Roland G-70, BK7-m and Integra 7, Casio PX-5S, Fender Stratocaster with Fralin pickups, Fender Stratocaster with Kinman pickups, vintage Gibson SG standard.

Top
#31597 - 11/07/02 02:57 PM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
Maged Offline
Member

Registered: 03/26/01
Posts: 246
Loc: Toronto, Canada
I wish if you guys can do the same enhancements on the X1 O.S.

Just a Christmas wish !!

Maged

Top
#31598 - 11/07/02 04:01 PM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
Luis.Santos Offline
Member

Registered: 10/18/02
Posts: 429
Loc: Portugal
I was reading the post about the SD1 OS on the ketron forum...
Ketron_AJ, could you please answer me the following question: I'll now buy a SD1, that's a fact, but after reading what you wrote, what are the differences between buying it now with OS 3.0C and buying it later after the new OS is implemented in the new keyboards?...
Can I upgrade a keyboard with OS 3.0C later, so that keyboard will be just like a new SD1 with the new OS from factory? including the new sounds, styles and features?

Could you please explain better all you
wrote about the new stuff on the new OS, especially the new styles and sounds?

Thanks in advance...

[This message has been edited by Luis.Santos (edited 11-07-2002).]

Top
#31599 - 11/08/02 08:28 AM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3227
Loc: Middletown, DE
Louis Santos: Pls see http://www.synthzone.com/ubbs/Forum22/HTML/000119.html

Maged: Some can be done (due to limited memory on the X-series) but this is being looked into.

Dreamer: I am not too sure, but we should know pretty soon. OS is not being developed by one person and we just do our assigned parts ... for now.

Philh: The OS# will be determined by the cheif engineer, but for now, my guess is 4.0 (due to the massive enhancements, it cannot be a version off of 3.x).
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#31600 - 11/08/02 08:45 AM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
acima Offline
Member

Registered: 03/26/02
Posts: 32
Loc: Italy
AJ, I don't know if i can still make request about enhancement but, about the new OS and if you have available Ram in SD1, i would like a function that show the name of the registration within the block registration before select them like the midi list in juke box function.
It would be very useful.

Bye.

Andrea

[This message has been edited by acima (edited 11-08-2002).]

Top
#31601 - 11/10/02 11:21 PM Re: NEW OS for SD1 ..........how it's going to work ?
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3227
Loc: Middletown, DE
acima,

For now, only the SINGLE registrations get displayed from disk. I don't think the same can be achieved from BLOCK registrations (whcih reside in memory).

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online