SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#31511 - 02/23/03 09:48 AM AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
SD_FAN Offline
Member

Registered: 02/22/03
Posts: 236
Loc: São Paulo, SP / Brazil
AJ

I have installed all the program 4.0 again and the problem continues.

When the keyboard is playing hard the preset
"miller" stay mute.

I tried to modify "VEL.CURVE" and I found out that until FIXED 95 its play well, above this value it becomes mute. This is a problem with my keyboard or a bug?

Thanks,

Ricardi
_________________________
Armando

Top
#31512 - 02/23/03 11:05 AM Re: AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
Dreamer Offline
Senior Member

Registered: 02/23/01
Posts: 3849
Loc: Rome - Italy
I have tried to play the preset "Miller" at higher velocities and you are right: it plays only below 95; I guess that the sound is assigned to a velocity switch and, now that they changed the sounds stored in the flash memory, the sound assigned to the higher velocities is gone. I think it's a bug and they will fix it in a future OS update.
Other sounds are changed as well; for example "Golden trumpet" had a velocity switch too; now it plays the same sound from 1 to 127; the velocity switch, on the other hand, has been assigned to "Trumpet". Frankly, I liked the old "Golden trumpet" more (it was one of my favorite SD1 sounds).
:-(
_________________________
Korg Kronos 61 and PA3X-Pro76, Roland G-70, BK7-m and Integra 7, Casio PX-5S, Fender Stratocaster with Fralin pickups, Fender Stratocaster with Kinman pickups, vintage Gibson SG standard.

Top
#31513 - 02/24/03 10:46 AM Re: AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
Ketron_AJ Offline
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3192
Loc: Middletown, DE
SD_FAN,

Thanks for noticing this (an error that slipped by unfortunately). This can be corrected as you mentioed above [I tried to modify "VEL.CURVE" and I found out that until FIXED 95 its play well, above this value it becomes mute.] and saved into PRESET (such that the error is eliminated).

The error lies within the sound files (which you can correct and re-save) and is not within the OS.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#31514 - 02/25/03 09:46 PM Re: AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
George Kaye Offline
Senior Member

Registered: 11/24/99
Posts: 3295
Loc: Reseda, California USA
To make the miller voice work, here's what to do:
1) select miller voice from sax catagory
2)exit back to the main screen
3)push the * and # at the same time(this puts you into the preset edit page}
4)go to the page using the page buttons till you see the velocity window parameters
5)Change from velocity low to normal using the function buttons and the value up and down buttons
6)Push Save/Enter
7)Push the F8 function button next to the save to preset
8)you can also save to disk which will put your changes on the hard drive rather than to the preset. Remember, if you do this you will have to do the procedure over again and save as a preset. The reason for this is that when you save to disk, the screen for editing goes away and you have not saved it anywhere but on the hard drive.
George Kaye
Kaye's Music Scene
Reseda, California
_________________________
George Kaye
Kaye's Music Scene
Reseda, California
818-881-5566
www.kayesmusicscene.com

Top
#31515 - 02/26/03 02:20 AM Re: AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
Dazza Offline
Member

Registered: 01/11/03
Posts: 48
Loc: Great Britain
George

Thanks for your reply on this glad to see someone can put something in plain english so we can understand easy

Darren

Top
#31516 - 02/26/03 03:35 AM Re: AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
SD_FAN Offline
Member

Registered: 02/22/03
Posts: 236
Loc: São Paulo, SP / Brazil
Guys,


You are "The Best".

Thanks for all. I'll try to do that only at night. (now in Brazil it is 8:30 AM and I go to my job).

Armando Ricardi
_________________________
Armando

Top
#31517 - 02/26/03 06:08 PM Re: AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
Luis.Santos Offline
Member

Registered: 10/18/02
Posts: 429
Loc: Portugal
Quote:
Originally posted by George Kaye:
To make the miller voice work, here's what to do:
1) select miller voice from sax catagory
2)exit back to the main screen
3)push the * and # at the same time(this puts you into the preset edit page}
4)go to the page using the page buttons till you see the velocity window parameters
5)Change from velocity low to normal using the function buttons and the value up and down buttons
6)Push Save/Enter
7)Push the F8 function button next to the save to preset
8)you can also save to disk which will put your changes on the hard drive rather than to the preset. Remember, if you do this you will have to do the procedure over again and save as a preset. The reason for this is that when you save to disk, the screen for editing goes away and you have not saved it anywhere but on the hard drive.
George Kaye
Kaye's Music Scene
Reseda, California


Thanks a lot for the help!
I just fixed up my "miller" (and I didn't know I could edit preset like that! )

Luis Santos

Top
#31518 - 02/27/03 02:43 AM Re: AJ Help - "Miller" 4.0 with problem
SD_FAN Offline
Member

Registered: 02/22/03
Posts: 236
Loc: São Paulo, SP / Brazil
I also didn't know that.

Very cool

Thank you George (now my "Miller" is OK)


Armando Ricardi
_________________________
Armando

Top

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online