SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >
Topic Options
#310818 - 05/18/10 09:28 PM Re: Two Issues with 4.2
miden Offline
Senior Member

Registered: 01/31/06
Posts: 3351
Loc: The World
I am just downloading the Linux Sampler for Windows, so I can start having a play around with it..

I will run it as a VST under Sonar, and see how it goes..

Dennis

Top
#310819 - 05/19/10 05:07 AM Re: Two Issues with 4.2
Irishacts Offline
Senior Member

Registered: 11/18/01
Posts: 1631
Loc: Ireland
Hi Dennis.

The sounds will be displayed the same way they are right now. If you look at the first page of sounds in the piano category for example you can see the program numbers and variation numbers underneath the name of every sound. There are already a number of sounds using the same program numbers, but they make use of the different variation numbers to allow them to take up the exact same program slot.

I also did some reading on linux sampler last night and basically what they are doing is merging MSB and LSB. So in theory a single program can have 16384 slots for additional sounds.

The way I've implemented this though you only get 128 slots per single program. So you can have a maximum of 16384 patches in a single bank.

Can't comment on Rose garden though. Haven't even loaded that program up yet. All my free time has been spent on writing LSCP gen and to be honest, I'll be glad to get if finished and released today. I'm very tired and need to unplug and rest.

Regards
James

PS... If your running Linux Sampler on your PC the results may vary as to how it sees the names of the sounds. LSCP gen is written for the Lionstracs OS and the changes Domenico made to Linux Sampler.

Top
#310820 - 05/19/10 01:01 PM Re: Two Issues with 4.2
miden Offline
Senior Member

Registered: 01/31/06
Posts: 3351
Loc: The World
Thanks James, I am using it more to have a play around with tweaking the gig sounds more than a anything else.

I will DEFINITELY be using your LSCP to fully construct my LSCP for the MS...

Dennis

PS: Yes I was at the Linux sampler forum reading about its bank and patch information, and I agree I think thats the method they use.

I won't know until I use it fully within sequencing work, whether I think its better or worse than the traditional MIDI system, or just different.

But it does look interesting

Top
#310821 - 05/21/10 07:16 AM Re: Two Issues with 4.2
LIONSTRACS Offline
Member

Registered: 12/13/05
Posts: 664
Loc: Italy
ok, the first OS42 update is available on the gFTP server
the file is: currentOS42.rar
extract and replace the old current located:
usr/mediastation/current

Test it if now the sampler GM GIGA and COMBI GIGA GM is working.
LSCP seem now work the old one, but test there too.
let me know

Top
#310822 - 05/21/10 07:41 AM Re: Two Issues with 4.2
Irishacts Offline
Senior Member

Registered: 11/18/01
Posts: 1631
Loc: Ireland
Excellent...!!!
Thanks a million Domencio. Looking forward to testing this.

Thanks for the speedy response in getting this up too.

Regards
James

[This message has been edited by Irishacts (edited 05-21-2010).]

Top
#310823 - 05/21/10 07:46 AM Re: Two Issues with 4.2
LIONSTRACS Offline
Member

Registered: 12/13/05
Posts: 664
Loc: Italy
Speedy...well..you know...is hard to develope..microcontroller..dsp..embedded...X86.

Now we are merging some NICE!! ( a TRUE dream for the all others keyboards..is a promise! )

Top
#310824 - 05/21/10 12:01 PM Re: Two Issues with 4.2
miden Offline
Senior Member

Registered: 01/31/06
Posts: 3351
Loc: The World
Thanks Dom,

Couldnt sleep so I got up early (its 5am here). Was a nice surprise to wake up to

Dennis

Top
#310825 - 05/21/10 12:25 PM Re: Two Issues with 4.2
miden Offline
Senior Member

Registered: 01/31/06
Posts: 3351
Loc: The World
Dom, there may be an issue with the update.

Now there is no sound audio output from the Live Arranger. All else is working. Giga, VST, midi player, audio player...

Also, why is it that even when I select another desktop, 3 5 6. whatever, the live arranger ALWAYS defaults to running on desktop 1?

And it is displaying each of the components (setup section, volumes section etc,) as seperate panels? I will do a screen capture and send you an email..as I do not know how to embed pics here on SZ...

Dennis

[This message has been edited by miden (edited 05-21-2010).]

Top
#310826 - 05/21/10 12:30 PM Re: Two Issues with 4.2
LIONSTRACS Offline
Member

Registered: 12/13/05
Posts: 664
Loc: Italy
Quote:
Originally posted by miden:
Dom, there may be an issue with the update.

Now there is no sound audio output from the Live Arranger. All else is working. Giga, VST, midi player, audio player...

Dennis


Live Arranger do NOT have audio outputs, only midi outs.
Check in the midi I/O setup if is still connected on the sampler.
I have also a new update again...
now the Os will run up the livearranger without rename it to livestyler:
/Presets/LiveArranger/LiveArranger.exe

Also included another 2 sounbank.lscp script, now we can run up a total of 6 differents LSCP sounbank
Later I wil upload all again

Top
#310827 - 05/21/10 12:47 PM Re: Two Issues with 4.2
miden Offline
Senior Member

Registered: 01/31/06
Posts: 3351
Loc: The World
Quote:
Originally posted by LIONSTRACS:
Live Arranger do NOT have audio outputs, only midi outs.
Check in the midi I/O setup if is still connected on the sampler.
I have also a new update again...
now the Os will run up the livearranger without rename it to livestyler:
/Presets/LiveArranger/LiveArranger.exe

Also included another 2 sounbank.lscp script, now we can run up a total of 6 differents LSCP sounbank
Later I wil upload all again


Thanks Dom I will check that...Wow 6 different banks, that will be a super feature...

As for the other update, will I need to rename my LiveStyler.exe back to Live Arranger.exe? Or will the update to that automatically?

I am writing up a step by step tutorial on the whole Live Arranger installation and activation process. So it will be ready soon.

Dennis

Top
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online