SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#304088 - 11/24/05 04:23 AM PSR 3000 cakewalk issues
Nick G Offline
Senior Member

Registered: 11/16/05
Posts: 1017
Loc: Sydney, NSW, Australia
I have just accuired a PSR 3000 Cakewalk Instrument Definition file from an old post from Scott Yee.

I am running Sonar XL. Every patch name in cakewalk for the PSR has a number. For example
the Live Grand Piano is Bank 113 and the patch number is 1. the cakewalk IDF I have seems to be all correct. when I select live grand piano in cakewalk. it triggers off patch number 2 on the keyboard which will be regular bright piano. so in order to trigger off Live Grand, I have to change the patch number to 0

This is the same for every sound, they all trigger off the sound with 1 number less than the number in the IDF. I technically have to get every sound and change them to 1 number down from what they are in the IDF in order to trigger off the appropriate sound on the keyboard. Its not hard to do this. but very time consuming.

has anyone experienced this before?? is there an easy way around it other than modifying every patch number in cakewalk/Sonar individually??

Cheers

Nick
_________________________
Roland G70 / Yamaha PSR S970 / Yamaha Motif XS6 / Arturia Keylab 61 / Logic Pro X

Top
#304089 - 12/30/05 10:58 AM Re: PSR 3000 cakewalk issues
Anonymous
Unregistered


Just FYI, I've got the same problem. It looks like the issue starts at Bank 112 at channel 56. All the GM stuff is ok but everything above Bank 112 channel 56 is off by one.


I am running Sonar XL. Every patch name in cakewalk for the PSR has a number. For example
the Live Grand Piano is Bank 113 and the patch number is 1. the cakewalk IDF I have seems to be all correct. when I select live grand piano in cakewalk. it triggers off patch number 2 on the keyboard which will be regular bright piano. so in order to trigger off Live Grand, I have to change the patch number to 0

This is the same for every sound, they all trigger off the sound with 1 number less than the number in the IDF. I technically have to get every sound and change them to 1 number down from what they are in the IDF in order to trigger off the appropriate sound on the keyboard. Its not hard to do this. but very time consuming.

has anyone experienced this before?? is there an easy way around it other than modifying every patch number in cakewalk/Sonar individually??

Cheers

Nick[/B][/QUOTE]

Top
#304090 - 12/30/05 06:27 PM Re: PSR 3000 cakewalk issues
BEBOP Offline
Senior Member

Registered: 01/02/00
Posts: 3769
Loc: San Jose, California
I recall that there is an adjustment for this in Cakewalk in one of the menus but I don't recall the details now as it has been a good while since I have seen it.
go through all the menues and you should find the adjustment for the offset.
Bebop
_________________________
BEBOP

Top
#304091 - 07/26/06 09:41 AM Re: PSR 3000 cakewalk issues
sonaroid Offline
Junior Member

Registered: 07/09/06
Posts: 9
Loc: Brooklyn NY USA
I downloaded InsDefinition file for PSR3000 from Yamaha site. The problem with banks 112 and above is still here. Megavoice patches are shifted too.
Does anybody know where to get correct Ins file for 3000?

Top
#304092 - 07/26/06 03:37 PM Re: PSR 3000 cakewalk issues
KeithB Offline
Member

Registered: 01/29/03
Posts: 317
Loc: Melbourne AUSTRALIA
I believe the one off numbering is fairly common but depends on the particular machine. Some machines recognise numbers 0 to 127, whilst others recognise 1 to 128.
Sorry I can't help as to how to fix this in your case. Michael Bedesem, if he is about, probably could assist.
Keith

Top
#304093 - 07/28/06 10:50 AM Re: PSR 3000 cakewalk issues
sonaroid Offline
Junior Member

Registered: 07/09/06
Posts: 9
Loc: Brooklyn NY USA
There is the way to fix it: input correct numbers in .ins file. This means a lot of editing. I have an idea: lets split this tedious work among forum members. I do banks 112 and 113, someone else does banks 114-115 and so on. Editing is easy in Notepad, because definition file is but plain text with "ins" extension. We can assemble final version by copy-paste command.

Top
#304094 - 09/30/06 01:00 AM Re: PSR 3000 cakewalk issues
Anonymous
Unregistered


I've made a corrected 3000.ins file for Cakewalk.
Please give it a try and let me know if it works for you ! Haven't found any errors so far :-)
http://alancarter.eu/sounds/PSR3000.zip

Alan

Top

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online