SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 4 1 2 3 4 >
Topic Options
#29571 - 05/05/05 12:25 AM KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
This powerfull machine is a must have for musicians who have always purchased a keyboard but wished they had styles and sounds from yet another workstation/arranger(If you already have a Ketron SD1/SD1Plus, X1/X4 or XD9/3, it can be upgraded ... for a fee).

SPECIFICATIONS
* Newer Hard disk management with new hardware and software.
* Greater fine-tuned ROM voices will capeablility to load from Disk original SD1 or SD1Plus sounds.
* EXP sounds take a leap forward with astonishing guitars that include bends, noise..etc. Great Electric Pianos with awsome velocity response! SD1Plus EXP sounds will be in RAM or can be loaded from HD. To clearly distinguish these from the ROM sounds, they will be used as PROGRAMS. These new samples WILL make a difference ... could it be a taste of what's coming?
* Huge supply of better converted styles included from leading Arranger manufacturers - all within HD instantly loadable with quicker HD access. This will be a one-stop shop for many Arranger fans out there.
* Very fast Hard Disk access time (can load new style while song is playing with no interuption), or instantly switch from playing a Midifile to Style with no break!
* Easy WAVE SYNC-TO-STYLE/MIDIFILE with great examples so now even you can have fun using your Wave files with Midi files and styles (and not just us the Engineers!!).
* Great DJ Loops and Grooves within HD that can be incoorporated into styles and Midifiles. Now live styles even got more 'human' with punchy grooves (including some oriental and asian).
* The additional instructions 'breaks' everything down so it is relatively easy to use, with great examples, tips ... plus more.
* Memory addition and re-alocation for more expression with voices without polyphony drop out, strong vocalizer settings and more loops for style creation... in short, it's a good board.

NB: These are KETRON SD1 Plus, X1 or XD9 keyboards originaly, with the EXPANSION (EXP) being added here in the US by me and NOT by KETRON Srl.

Email for prices, mode information and delivery.

Thanks,

AJ

[This message has been edited by Ketron_AJ (edited 10-11-2005).]
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29572 - 05/05/05 07:38 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
GlennT Offline
Senior Member

Registered: 12/01/02
Posts: 1774
Loc: Medina, OH, USA
AJ, I'm a SD1 owner now and very interested. Can you tell me more... $, upgrade on my unit?

Thanks,
Glenn

Top
#29573 - 05/05/05 08:41 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Glenn

Check your email bin. Also please post pics I sent you here.

EXP Upgrade: $480.00 (for current SD1/SD1Plus owners on their existing units). Price might be less (depending on current status of your keyboard).

Current SD1Plus-EXP-1 units are under $3000.00. Let me know if you're interested (like Glenn) and I'll email you privately with more details!!
PS: Price quote above is for used units with warantee (1 left).

Thanks,

AJ

[This message has been edited by Ketron_AJ (edited 06-05-2005).]
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29574 - 05/05/05 08:52 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
DonM Online   elvis
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 16358
Loc: Benton, LA, USA
AJ,
I have emailed you about this.
DonM
_________________________
DonM

Top
#29575 - 05/05/05 09:31 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Henry01 Offline
Member

Registered: 03/06/01
Posts: 130
Loc: Dublin, California, USA
AJ,

I have a SD1, I'm interested.

Henry

Top
#29576 - 05/06/05 07:53 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1109
Loc: FRANCE
Hi AJ!
1)Why change the 6Go hard disk? What are the specs of the new disk? (what difference for the use)? What is the hardware managment change? What we can do now with this?

2)about the new sounds loading : what is new? it's just INS loading from disk to 16 Mb RAM? and from disk to the fully 8Mb Flash RAM? Is it more fast to load from disk to memory? how many?

3) you added some memory? how many?

I have SD1, but I m in france! Please explain to me what exactly you change in the hardware to have the new functions!
Is it possible to make it here?
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#29577 - 05/06/05 10:20 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
DAN.2000,

On the HARD DISK controller, the ERPOM is modified so access time is 2X faster. Hard disk upgraded to 20G for storage of new INS loops and grooves, and just ... more space. Memory now at 32MB for more Samples to be loaded at once. Sounds updated and further "cleaned". Minor cosmetic changes ... for a more professional look on case and buttons. Unfortunately, I'll have to do the update as there is no specific 'KIT'. Requires Hardware and software modifications.
Thanks,
AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29578 - 05/07/05 01:46 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Shade of pale Offline
Member

Registered: 02/21/05
Posts: 278
Loc: Allen, TX, USA
AJ,
Please provide cost&how detail for me, I have SD1 which was never upgrade, I'd love to have it install on my, thanks!

Tye

------------------
_________________________
Tye

SD9, Audya5, Genos, Roland XP60, 2 Yamaha DSR12, 2 Yamaha Sub, 2 Turbosound 2000

Top
#29579 - 05/07/05 05:48 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1109
Loc: FRANCE
you said "Price might be less (depending on current status of your keyboard)."

1)What are the differences between different SD1, to make the price lower?

2)Is it possible to replace the 16Mo by 32 Mo RAM in my SD1?

If you prefer, write me an email!
I can't send my SD1 by air to USA to have this update I m in France

But perhaps you can make an little send of the chip need to be replaced, and send the software by email.

The soldiers can be maid by Ketron France (I known him good), or an good technician...
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#29580 - 05/12/05 11:53 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1109
Loc: FRANCE
...??
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#29581 - 05/14/05 10:17 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
justforfun000 Offline
Member

Registered: 06/17/02
Posts: 266
Loc: Canada
I'm interested. Where are you in the States? Might be cheaper for me to drive....

Top
#29582 - 05/15/05 02:32 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
justforfun000

Aberdeen close to DE on the edge of MD.

I have had 2 customers already drive from Erie and Pittsburg PA!!

1. Earlier SD1s don't have the EPROM but rather a fixed chip so I would have to replace that all together rather than just burning an EPROM.

2. It's possible but complicated. You have to 'trick' the machine with Multiplexors!!

I know you can't send your SD1 by air. In the meantime, should I develope a 'portable' kit, I'll let you know (esp. folks in EU).

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29583 - 05/26/05 03:19 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Anonymous
Unregistered


Referring to "delivery" to Europe.

I'm interested in the expander. I believe that I have technician that can do the installation job in my case. Are you - AJ - going to offer a special kit that can be snt to us outside US?

Top
#29584 - 05/26/05 12:56 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Jan Ulrik

Working on it.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29585 - 07/18/05 08:33 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Henry01 Offline
Member

Registered: 03/06/01
Posts: 130
Loc: Dublin, California, USA
AJ,

How much is the upgrade from a SD-1? What is the turn around time for the upgrade. Please let me know, thanks.

Henry
Dublin, California

Top
#29586 - 07/19/05 07:32 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Henry.

Answers below:-
Henry01 AJ,
How much is the upgrade from a SD-1?
>>>AJ: $350.00 for customers.

What is the turn around time for the upgrade. Please let me know, thanks.
>>>AJ: Once I get the unit, it's about 2 days (3 tops since right now I am working on other units hence the extra day). I can garantee 3 or less days at the current rate!

Henry
Dublin, California
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29587 - 07/20/05 07:03 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Henry01 Offline
Member

Registered: 03/06/01
Posts: 130
Loc: Dublin, California, USA
AJ,

Please email me your shipping address and payment info and I will ship you my SD-1 in a few days. Thanks.

Henry
henryhoho@lycos.com

Top
#29588 - 08/16/05 12:24 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
fzero Offline
Junior Member

Registered: 10/11/04
Posts: 20
Loc: france
AJ , we must send you SD1 ?
can you give me your adress please and the condition for these modification ?

fzero94@free.fr
_________________________
fzero

Top
#29589 - 08/20/05 02:19 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Fzero,

You may contact HENRY01 above. I just finished his about 2 weeks ago and I belive he is pleased with the results (still finding out more stuff ofcourse), but he can give you first hand information (from a customer's point of view) what the SD1Plus-EXP sounds/looks/feels like. There are others on the Solton Club as well. To date, over 30 units have been done (currently working on 3) and climbing!!

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29590 - 09/07/05 02:23 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Anonymous
Unregistered


Hello A J I am a new member of this forum and I would be interested in the prices of said keyboard.I use a X1 and a Korg I30.
If I could possibly ask why when creating midifiles using arrangments;when editing using cakewalk the measures seem to be longer and bleed in to next measures with gaps and breaks in music that quantising does not cure can you help please.
regards
Emmett O'Hagan
Ireland

Top
#29591 - 09/11/05 10:03 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Emmett ' o Hagan,

I sent you an email with regards to the SD1-EXP (costs, what needs to be done, shipping etc).
As for the recording, it appears you might have recorded your song (where you play directly with the arranger and right side of the keyboard) initially with no quantization. If you use SONG RECORD this is the easiest method, but there is no quantizing and so you would have notes that 'bleed' into other measures. If you use the SEQUENCER to record your song, it will take more time and more details but you won't have 'bleeding' notes.

Hope this helps.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29592 - 09/16/05 12:01 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Anonymous
Unregistered


Hello,
my name is Panos and i live in Germany. I have a SD1 and i play greek music.
I read this topic about the EXP for SD1 but i dont understand it because my english is very bad.
Here my questions to KETRON_AJ:
1. Is this EXP a Upgrade-Kit which we can built alone in the SD1 ?
2. How much is the price for this EXP-Kit
3. Can i buy this EXP-Kit in Germany ?
4. Can the german Ketron dept. built the Kit in the SD1 ?
5. What is about the warrenty for us in Europe ?
6. Where can i find detailed information about the EXP-Kit ?
7. Have anyone here in Germany this Kit in his SD1 ? So i can contact him.

Thank you
Panos Savvas from Germany

Top
#29593 - 10/01/05 06:43 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
plutarchos,

Some answers for you...

1. Is this EXP a Upgrade-Kit which we can built alone in the SD1?
>>>AJ: Currently no. Hardware changes are in Sound ROM (for better pianos and sounds in general) and EPROM for Hard Disk controller (faster access to sounds plus new sounds on the HD that can be loaded).
2. How much is the price for this EXP-Kit
>>>AJ: Currently $350.00 I am working on a kit that will be new HD EPROM plus disk with new sounds and setup files that will need to be loaded into HD. This will be available and can be shipped worldwide.
3. Can i buy this EXP-Kit in Germany ?
>>>AJ: No.
4. Can the german Ketron dept. built the Kit in the SD1 ?
>>>AJ: If I ship unit to you, it will include instrunctions for installations that can be carried out by any good technician.
5. What is about the warrenty for us in Europe ?
>>>AJ: Unit is waranteed for 1 year on parts and labor. You will have to ship back to me (if need be). So far, all in the field are working well.
6. Where can i find detailed information about the EXP-Kit?
>>>AJ: I can email you more details on unit or give you email address of others (over 58 now) that have the unit and you can ask them pertinent questions.
7. Have anyone here in Germany this Kit in his SD1 ? So i can contact him.
>>>AJ: Not sure yet. There are some in France though.
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29594 - 10/09/05 02:57 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Dear European, Asian, African and Non USA members,

I have come up with a better way for you to upgrade your SD1/SD1Plus, X1/4 and XD9/3 to the EXP. All you have to do is send me the Hard Disk unit and the circuit it is connected/attached to (DISK CONTROLLER). I will make modifications and include some files you will have to load and that is it. You will now have the EXP unit (SD1, SD1Plus and X1/X4 and XD9/3 units. This is way better than sending the entire keyboard, right? Hardware modifications will be made to the circuit and the rest will be by software which will be loaded once. After that, you'll now have the EXP ready to go. You should get unit back within 4 days after I get it and by regular mail EUROPE-USA is about 1 week.

Thanks,

AJ

PS: Demos are available!!
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29595 - 10/11/05 04:14 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1109
Loc: FRANCE
Is the new controller can work with the old disk 6Go?
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#29596 - 10/11/05 08:29 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
yes... it can also handle disk up to 30GB large.
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29597 - 10/12/05 05:58 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
DAN.2000 Offline
Senior Member

Registered: 08/09/01
Posts: 1109
Loc: FRANCE
Is the memory will be 32 Mb as you say for the EXP if I just send to you the control and hard drive?
SO! is the memory 32 Mb is an hardware modification, or a better optimised way to load files with software?
_________________________
Regards,

Dan
https://www.varranger.com

Top
#29598 - 10/12/05 07:20 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Dan.2000
Better optimization. The new sounds need to be loaded when the unit is powered on (already in AUTOBLOCK LOADING)...Hard Disk EPROM is where the hardware changes take effect.
AJ

[This message has been edited by Ketron_AJ (edited 10-12-2005).]
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29599 - 10/16/05 12:44 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
... and also remember, this modification is NOT limited to current SD1/X1/XD9 users. You may purchase a new SD1Plus-EXP with full warantee. Contact me for further details!

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29600 - 11/15/05 10:56 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
Johnny Crause (newly appointed into Maryland Musician Hall of Fame) has expressed great likeness for his new Ketron SD1Plus-EXP and has agreed to share some demos with us.

Links to the Demos will soon follow.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29601 - 11/24/05 04:23 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
CHALKY u.k Offline
Member

Registered: 03/03/01
Posts: 44
Loc: U.K
Quote:
Originally posted by Ketron_AJ:
Fzero,

You may contact HENRY01 above. I just finished his about 2 weeks ago and I belive he is pleased with the results (still finding out more stuff ofcourse), but he can give you first hand information (from a customer's point of view) what the SD1Plus-EXP sounds/looks/feels like. There are others on the Solton Club as well. To date, over 30 units have been done (currently working on 3) and climbing!!

Thanks,

AJ

How do I get details of the Solton Club you mention?
Chalky u.k

Top
#29602 - 11/24/05 10:20 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
ademli Offline
Junior Member

Registered: 11/01/05
Posts: 6
Loc: Melbourne
Hi AJ

I would like to thank you for bringing out the new expansion kit for the Ketron.

I currently own an X1 oriental and would like to upgrade also. However I am using the 16mb Turkish .snd program. If I upgrade am I able to keep using my current 16mb .snd and load another 16mb of other .snd or MSP files to use up to 32 MB of samples.

Also if the upgrade supports up to 32mb does that mean I have to change the dimms 16mb (ram) upgrade to 32mb (Ram).

If all this is possible could I please order the Expansion.

Thanks

Top
#29603 - 11/27/05 08:48 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
ademli,

I can load the sounds onto the external Flash memory card so that they are available once you turn the unit on... that way, you can maintain your current AUTOLOADING/SOUND configuration. However, I will still need the HD circuit and HD for the EPROM modification and also to install the files that need to be loaded in order for your X1 to access/use the EXP voices. The new styles will also be included within the HD and can be loaded into Pattern. REM:- You will need to have the EXP sound card loaded in order to use the EXP styles, else thwy will sound 'incomplete'.

Let me know if you're comfortable with this option for your keyboard.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29604 - 01/13/06 01:20 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
I have shipped out the last EXP units that were ordered today. Since I will be at the NAMM show all next week, EXP production will be resumed when I get back the following week.

I have also developed the EXP (software version) which hopefully will be presented at NAMM.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
#29605 - 01/15/06 12:19 AM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
rikkisbears Online   content
Senior Member

Registered: 12/22/02
Posts: 5758
Loc: NSW,Australia
Hi AJ,
dumb question, what's the software version??
Does it still mean having to ship the drive to you??

best wishes
Rikki

Quote:
Originally posted by Ketron_AJ:

I have also developed the EXP (software version) which hopefully will be presented at NAMM.

Thanks,

AJ
_________________________
best wishes
Rikki 🧸

SX900, P121 Piano, Band in a Box 2020
V Arranger/Ketron SD2

Top
#29606 - 01/15/06 08:21 PM Re: KETRON SD1PLUS EXP.
Ketron_AJ Online   content
Moderator

Registered: 03/21/01
Posts: 3274
Loc: Middletown, DE
No.

You can now install yourself....

Complete CD-ROM EXP package now for everyone!! Easy installation. Optional PC/MAC cable is required!!

Follow here....
http://www.synthzone.com/ubbs/Forum37/HTML/012559.html

As always, your feedback is recommended.

Thanks,

AJ
_________________________
[KETRON - USA]
Design Engineer & Product Specialist.
www.KetronAmerica.com

Top
Page 1 of 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online