SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 13 of 14 < 1 2 11 12 13 14 >
Topic Options
#232776 - 05/01/08 05:59 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Uncle Dave Online   content
Senior Member

Registered: 12/01/99
Posts: 10158
Loc: Philadelphia Pa, USA
Quote:
Originally posted by hellboy44:
I was all set to reply with great vengeance and furious anger etc.


Heh, heh .... good one, Jules. Good one. ( LOVE that movie! )
_________________________
Everyone, and everything I listen to is my teacher. Every instrument, every voice, every sound in nature ... they are all my private tutor ... 24/7 for free.

Top
#232777 - 05/02/08 11:43 AM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
spalding Offline
Member

Registered: 09/29/04
Posts: 582
Loc: Birmingham
quote:Originally posted by ianmcnll:
This is a great idea...it would be nice if Yamaha would do something similar.

As it is, I have to make these types of intros for myself.

Ian


Just another old feature touted as a new one. The PA1X had this feature 4 years ago and still does.The PA800 just inherited it .

Top
#232778 - 05/02/08 11:48 AM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 33858
Loc: Jersey Shore, NJ USA
Quote:
Originally posted by Diki:
Vadim... go buy a piano. Turn off ALL the auto stuff.

ANYTHING other than this, whether you make your 'machine backing' yourself, or use preset styles, use SMF's, MP3's, styles, loops, laptops, you name it...

YOU ARE 'CHEATING'.

To one degree or another. You are fooling yourself if you want to put any arbitrary 'line' between different DEGREES of 'cheating' (your words, not mine).

Get a piano, or shut up about 'cheating', because you are doing it yourself, in one form or another. That high horse you are sitting on is a miniature pony, in truth...


WOW! I'm agreeing with Diki on the one totaly. Good post.
_________________________
KORG Pa4x

“Be so good they can't ignore you.”

Top
#232779 - 05/02/08 12:02 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Kingfrog Offline
Senior Member

Registered: 03/24/08
Posts: 1099
Loc: Myrtle beach SC
???

[This message has been edited by Kingfrog (edited 05-02-2008).]
_________________________
Yamaha Tyros 4
Yamaha Motif XS8
Roland RD700
Casio PX-330
Martin DC Aura
Breedlove ATlas Solo
Bose MOD II PA

Top
#232780 - 05/02/08 01:51 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
Quote:
Originally posted by Dnj:
WOW! I'm agreeing with Diki on the one totaly. Good post.


Just thought I'd quote this one in case the original ever gets deleted

(Just funning with ya', Donny... You and I see eye to eye on a LOT of things, truth be told. We just have a different way of expressing it, occasionally...!)

Top
#232781 - 05/02/08 01:59 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
BTW, while we are on the topic of Intros...

Is there any arranger out there that will display the chords (in whatever key it is started in) of a preset Intro?

This one drives me crazy... I'd like to play a solo on top of a style I don't use very much (if at all!), but if I use the preset Intro (but the one without a solo part already recorded), I don't have a clue as to what the chord sequence is. The chord display in the main window only displays the FIRST chord you played. At least Roland ADDED a feature that counts down how many bars long it is (OS2, I think, maybe OS3, I don't remember), but it doesn't help with the changes.

Anything got this feature...? It ought to be on ALL arrangers, IMO...

Top
#232782 - 05/02/08 02:34 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
ianmcnll Offline
Senior Member

Registered: 07/27/05
Posts: 10560
Loc: Cape Breton Island, Canada
The Yammies won't show the intro chords...either whilst playing or after recording and playing back...even on the "Score Page".

That would be handy to have a read out.

Ian
_________________________
Yamaha Tyros4, Yamaha MS-60S Powered Monitors(2), Yamaha CS-01 analog monophonic synthesizer.

Top
#232783 - 05/02/08 09:37 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
Perhaps it is the reason so many DO 'pantomime' the Intros to a lot of tunes, because there is no way to remember them all (if you use a LOT of styles), and rather than bollox up the Intro, it's just safer to let it play?

Maybe we ALL ought to be screaming for this feature...

Top
#232784 - 05/05/08 01:16 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Vadim Offline
Member

Registered: 07/13/03
Posts: 265
Loc: MA, USA
I can't call Arranger keyboards: "one man band"
especially when compared to this:
http://www.youtube.com/watch?v=OMn-r74_Y_g

Top
#232785 - 05/05/08 01:53 PM Re: Arranger KB My view: This will make some mad!
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
Now if he only knew more than three chords.. all diatonic

Shame he hasn't learned about music first, THEN decided to try to triple up. But hey, isn't that the perfect arranger user..?

Top
Page 13 of 14 < 1 2 11 12 13 14 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online