SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 3 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Topic Options
#215904 - 07/14/06 01:41 PM Re: What keyboard do YOU use while performing?
Scottyee Offline
Senior Member

Registered: 12/01/99
Posts: 10427
Loc: San Francisco Bay Area, CA, US...
Quote:
Originally posted by Dnj:

Scott please stop showing off your frailty to the masses its embarrassing


Donny my friend: It's got NOTHING to do with frailty. If I had to, I certainly can handle more than the weight of the 50lb each SRM450's, but why drag around more weight than needed for the small 1 hr gigs which greatly benefit from convenience of quick in/out transport, setup & breakdown. Time is money afterall, right? For truly large gigs, the client covers for a dedicated sound engineer (sound man) including a pro large stage PA system setup/installed by dedicated sound pros. All I need to do supply my keyboard & mic.


Quote:
Originally posted by Dnj:
Scott, sorry I dont discuss financial business on the web

Huh?! I don't recall ever asking you to.

Scott
_________________________

Top
#215905 - 07/14/06 11:18 PM Re: What keyboard do YOU use while performing?
Scottyee Offline
Senior Member

Registered: 12/01/99
Posts: 10427
Loc: San Francisco Bay Area, CA, US...
Quote:
Originally posted by Craig_UK:
DNJ your status shows you as invisible but you keep signing in and out on there so I thought you had a gig at an internet cafe


I find Internet Cafe (Starbucks, Borders Books, etc) gigs rewarding: no drunks, nice hours, and typically a more intellectual crowd who appreciate traditional music (aka jazz, classic standards, etc), creative artistry & musicianship. I encourage everyone here to not only consider playing these venues yourself, but to checkout & support other local musicians playing these type of gigs too. Thank goodness the appreciation for live musicianship lives on at internet cafes venues. - Scott

[This message has been edited by Scottyee (edited 07-14-2006).]
_________________________

Top
#215906 - 07/15/06 12:12 AM Re: What keyboard do YOU use while performing?
mdorantes Offline
Senior Member

Registered: 11/25/00
Posts: 1185
Loc: Phoenix, Arizona
Hi:

I use my Tyros2,)before it was the PSR 3000 also (for now) the Korg PA60, and I have 2 PA systems, the large one has:
Stand Quik lock M-92 for the Keyboards.
2 Sm112 V Yamaha
1 EMX 312 sc
1 KCW1 Roland active subwoofer
and the smaller one :

Another M92 quik lock
1 KCW1 Roland active subwoofer(yes, I have 2).
The Crate TV 100 package system, that has 2 active speakers (8 inch 2 way) with the stands, and 8 channel stereo mixer with digital FX, I was very surprise, sounds VERY good in this combination.....like the T2 speaker system, only in Steroids.....!!...maybe better.
I use the smaller set up for Restaurants, and small halls.

With the biger one I have performed for up to 500-600 people, of course, I have stands for the SM112V,the audience(some of them), compare my sound with my very friendly competitors.....and people seem to like my sound much better.
In fact, I have recomend similar set ups for my friends/coleages, and so far, 2 of them, did listen to my sound system, and got a very similar PA.
_________________________
mdorantes

Top
#215907 - 07/15/06 05:30 AM Re: What keyboard do YOU use while performing?
Songman55 Offline
Member

Registered: 06/24/05
Posts: 892
Loc: Baltimore, MD USA
After 8 years of playing the G 1000, which I still love and would never part with, I got a good deal on a Tyros 1 and after 3 weeks of playing it I love it. I frequently do 2 and 3 gigs back to back so weight and easy set up have become very important. I love all the different endings the Tyros offers. My set up is:

Tyros 1, Ketron Midjay, Yamaha EMS 600 PA head and 1 or 2 JBL Eons, Neumann KMS 105 mic and Shure wireless SM58 for walking around.

This pretty much handles everything from nursing home shows of 30 people to dance gigs of 200-300.

Joe

------------------
Songman55
Joe Ayala
_________________________
PSR S950, PSR S900, Roland RD 700, Yamaha C3 6'Grand, Sennheiser E 935 mic, several recording mics including a Neuman U 87, Bose L1 Compact, Roland VS 2480 24 Track Recorder
Joe Ayala

Top
#215908 - 07/15/06 05:36 AM Re: What keyboard do YOU use while performing?
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 40431
Quote:
Originally posted by Craig_UK:
DNJ your status shows you as invisible but you keep signing in and out on there so I thought you had a gig at an Internet cafe



Some of my gigs offer wireless Internet service in hotels, casinos, etc ....which on breaks I will sometimes check my email on my LT etc, etc, .....Internet cafes dont exist around these parts

Top
#215909 - 07/15/06 06:56 AM Re: What keyboard do YOU use while performing?
Craig_UK Offline
Member

Registered: 11/23/04
Posts: 914
Loc: UK
Looks like you have more breaks than actually playing m8. If I was out playing and used the internet as much as you they'd soon pay me up and tell me where to go

[This message has been edited by Craig_UK (edited 07-15-2006).]

Top
#215910 - 07/15/06 09:39 AM Re: What keyboard do YOU use while performing?
Scottyee Offline
Senior Member

Registered: 12/01/99
Posts: 10427
Loc: San Francisco Bay Area, CA, US...
Quote:
Originally posted by Craig_UK to DNJ:
If I was out playing and used the internet as much as you they'd soon pay me up and tell me where to go


Internet Hell!?
_________________________

Top
#215911 - 07/15/06 08:25 PM Re: What keyboard do YOU use while performing?
to the genesys Offline
Member

Registered: 10/22/03
Posts: 1155
Gem Genesys pro.

The best all in one keyboard and one of the easiest to navigate around quickly.
_________________________
TTG

Top
#215912 - 07/15/06 08:32 PM Re: What keyboard do YOU use while performing?
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 40431
Quote:
Originally posted by to the genesys:
Gem Genesys pro.

The best all in one keyboard and one of the easiest to navigate around quickly.



Its a shame we dont hear more discussion about the genesys pro.....btw what does it weigh?

Top
#215913 - 07/16/06 03:41 AM Re: What keyboard do YOU use while performing?
to the genesys Offline
Member

Registered: 10/22/03
Posts: 1155
Quote:
Originally posted by Dnj:
Its a shame we dont hear more discussion about the genesys pro.....btw what does it weigh?



The specs say 41LBS for the Genesys pro. But there is also the Genesys xp which is a module 17LBS. I don't know how available that is in the US.
_________________________
TTG

Top
Page 3 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online