SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#36835 - 10/07/10 04:37 PM Having problems with the Audya4, need help!
kbrkr Offline
Senior Member

Registered: 11/19/02
Posts: 2793
Loc: Tampa, FL
I just received my Audya4 and I have two problems RIGHT out of the box.

1. All Voices have Vibrato on Staccato or hard key presses.
2. I cannot get the Styles to trigger!! I plugged my midi cable in and voices play, and I turn on KEY START. when I press a key, the style does not start. What else must I configure to get this to work?

Thanks
Al
_________________________
Al


Top
#36836 - 10/07/10 07:00 PM Re: Having problems with the Audya4, need help!
leezone Offline
Senior Member

Registered: 06/24/08
Posts: 3075
for styles to trigger,

MENU
F2/MIDI
F6/Channel Rx
USER1/GENERAL
F6/GLOBAL >> change from 15 to 1

don't ask me why they'd put Global on CH.15

for vibrato voices...i don't know...may have more to do with your controller, not sure

Top
#36837 - 10/07/10 07:02 PM Re: Having problems with the Audya4, need help!
leezone Offline
Senior Member

Registered: 06/24/08
Posts: 3075
and change F1/RIGHT from 1 to ANYTHING else

otherwise your "RIGHT" sound is gonna play throughout keyboard (low octave)

it's weird how Ketron defaults are set up

[This message has been edited by leezone (edited 10-07-2010).]

Top
#36838 - 10/07/10 07:04 PM Re: Having problems with the Audya4, need help!
kbrkr Offline
Senior Member

Registered: 11/19/02
Posts: 2793
Loc: Tampa, FL
Thanks Lee

I think my issue is all MIDI related. Which Midi input do you use 1 or 2 (keyb)?

When I map CH 15 to my Keyboard, the style triggers, but I can't get my left hand sounds, it's only right hand sounds the entire keyboard. I'm using a Yamaha Motif.

Another clue something is wrong, I CANNOT set the Split Point. It is set at C3 and when I press SPLIT+Key on the keyboard, it does not change at all.

Of course the manuals are all for the Audya and not the Module, so it's no help.

Thanks
Al
_________________________
Al


Top
#36839 - 10/07/10 07:05 PM Re: Having problems with the Audya4, need help!
leezone Offline
Senior Member

Registered: 06/24/08
Posts: 3075
use IN2 (KBD) on audya 4

Top
#36840 - 10/07/10 07:07 PM Re: Having problems with the Audya4, need help!
leezone Offline
Senior Member

Registered: 06/24/08
Posts: 3075
setting SPLIT is tricky, as it does not work for me, not quite sure, BUT

press and hold SPLIT, and press arrow left or arrow right on A$

Top
#36841 - 10/07/10 07:10 PM Re: Having problems with the Audya4, need help!
leezone Offline
Senior Member

Registered: 06/24/08
Posts: 3075
are you liking it?

there's a learning curve, but it's pretty intuitive

what did you have b4? which arranger?

Top
#36842 - 10/07/10 07:29 PM Re: Having problems with the Audya4, need help!
kbrkr Offline
Senior Member

Registered: 11/19/02
Posts: 2793
Loc: Tampa, FL
Doing things on this are wonky. I had a T1, T2, and a Pa2xpro right before this one.

I love the styles and the drums and I'm chomping at the bit waiting to get to play them and some music and get over with this configuration stuff.
_________________________
Al


Top

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online