SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
#327098 - 06/23/11 11:35 PM AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE.
Sokratis 1974 Offline
Member

Registered: 06/06/10
Posts: 712
Loc: Hellas, Creta, Iraklion
Hi my friends!!!....
A new update that need in the new Upgrate of Audya is ready.
http://www.ketron.it/index.php?lang=eng
_________________________
Style Producer, Sound Engineer, Sound Design.
Yamaha Genos, Ketron Audya 76, Audya 5, SD1, Korg Pa3x, microarranger, Roland Fantom G6, V-Synth XT, XV-5080, SH201, D-50, Novation KS4, Dave Smith Evolver

Top
#327100 - 06/24/11 12:26 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
pastroccio Offline
Member

Registered: 09/26/10
Posts: 145
Loc: Italia
thank's but is out more than 1 week
probably only little correction because no description
_________________________
Supporti Ketroniani Stefano Bean

Top
#327111 - 06/24/11 06:41 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: pastroccio]
Sokratis 1974 Offline
Member

Registered: 06/06/10
Posts: 712
Loc: Hellas, Creta, Iraklion
Yes....you are right....
I think it contains certain small corrections, that I believe that concerning with 256 ram, and more small other corrections...
_________________________
Style Producer, Sound Engineer, Sound Design.
Yamaha Genos, Ketron Audya 76, Audya 5, SD1, Korg Pa3x, microarranger, Roland Fantom G6, V-Synth XT, XV-5080, SH201, D-50, Novation KS4, Dave Smith Evolver

Top
#327115 - 06/24/11 07:56 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
pastroccio Offline
Member

Registered: 09/26/10
Posts: 145
Loc: Italia
sokratis i know you are beta tester. I'm Italian and personally know Sandro Fontanella... from old ketron x1 model
in the year sometimes I give email with bug list and request new function. but stopped because no more answer. I have sone little bugs and suggest that I think you are listen direct from ketorn because you are beta tester. maybe if I send you list and you can confirm they can correct or not ?
_________________________
Supporti Ketroniani Stefano Bean

Top
#327140 - 06/24/11 02:00 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
leezone Offline
Senior Member

Registered: 06/24/08
Posts: 3116
4.2 B has been out about 2 weeks now

if this another update, shouldn't it be called 4.2C?

Top
#327190 - 06/24/11 10:50 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: pastroccio]
Sokratis 1974 Offline
Member

Registered: 06/06/10
Posts: 712
Loc: Hellas, Creta, Iraklion
Originally Posted By: pastroccio
sokratis i know you are beta tester. I'm Italian and personally know Sandro Fontanella... from old ketron x1 model
in the year sometimes I give email with bug list and request new function. but stopped because no more answer. I have sone little bugs and suggest that I think you are listen direct from ketorn because you are beta tester. maybe if I send you list and you can confirm they can correct or not ?

Of course I can send your list….
However I do not believe will becomes something from Ketron…

Leezone...
And i I do not know precisely for who reason they changed the name, from 4.2a, to 4.2b….however it is a new OS....
In question that I made in a individual of Ketron it said to me that it needs for the new Upgrate….
I don't have more info.....
I have installed in my Audya this OS and the instalation is OK....
I did not locate something strange .....


Edited by Sokratis 1974 (06/24/11 10:57 PM)
_________________________
Style Producer, Sound Engineer, Sound Design.
Yamaha Genos, Ketron Audya 76, Audya 5, SD1, Korg Pa3x, microarranger, Roland Fantom G6, V-Synth XT, XV-5080, SH201, D-50, Novation KS4, Dave Smith Evolver

Top
#328214 - 07/06/11 01:03 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Tony Hughes Offline
Senior Member

Registered: 01/30/06
Posts: 3930
DonM,

Have you updated your Audya to the latest version, I am waiting to do mine when everyone as done theirs.

Tony
_________________________
Tyros 4/Pair SR 350/ PC with a i8 intel chip, XENYX 802, Ford Focus 2 litre/Tascam DR07/Brother printer/Designjet 500/ our Doris/5 Grandchildren/ white boxers short Kymart shipped over and Typhoo Tea Earl Grey

Top
#330419 - 08/15/11 01:19 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Tony Hughes]
DonM Offline
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 15821
Loc: Benton, LA, USA
Tony, I'm "between Audyas". I'm expecting to have an Audya 4 with everything installed in the near future.
Hope you are well.
DonM
_________________________
DonM

Top
#330426 - 08/15/11 05:51 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
donpatt Offline
Member

Registered: 03/19/06
Posts: 463
Loc: Lufkin, TX.
Hi Tony and Group,

I'm running 4.2B on my Audya 4 and have loaded every update that's come down the pike, except for the one that's being discussed at this very moment. I've neveer had any problems with my Audya 4.

Sure would like to see the pen drive update here in the US!
Don P
_________________________
GENOS, Roland FR-8X V Accordion, Bose Compacts.

Top
#330427 - 08/15/11 06:46 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: DonM]
Tony Hughes Offline
Senior Member

Registered: 01/30/06
Posts: 3930
Originally Posted By: DonM
Tony, I'm "between Audyas". I'm expecting to have an Audya 4 with everything installed in the near future.
Hope you are well.
DonM


Good luck Don with the new board. I kept my Audya and got the T4 they tell me thats the best of both Worlds, need
the double stand now, I am stuck for space it must not stick out at the front and the music stand on the top KB, the Tyros 4 will need to touch the wall.


Tony
_________________________
Tyros 4/Pair SR 350/ PC with a i8 intel chip, XENYX 802, Ford Focus 2 litre/Tascam DR07/Brother printer/Designjet 500/ our Doris/5 Grandchildren/ white boxers short Kymart shipped over and Typhoo Tea Earl Grey

Top
#330512 - 08/16/11 08:22 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
DonM Offline
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 15821
Loc: Benton, LA, USA
I've actually been very happy with my Roland BK7m module. It is very small, very light, very inexpensive and sounds great.
I'm in no hurry to change back, but nothing quite gets that live Ketron drum and bass feel.
DonM
_________________________
DonM

Top
#330528 - 08/16/11 10:35 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
leezone Offline
Senior Member

Registered: 06/24/08
Posts: 3116
Don,

i was thinking about selling my G-70
and buying the BK7m
to use as backup to my AUDYA, just in case smile
i assume all my G-70 styles will work on the BK7m, yes?

good idea

Top
#330545 - 08/16/11 03:22 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: leezone]
DonM Offline
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 15821
Loc: Benton, LA, USA
Yes, I've loaded lots of styles from G70 and E80.
DonM
_________________________
DonM

Top
#330715 - 08/22/11 02:35 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
dreamer85 Offline
Member

Registered: 01/13/11
Posts: 125
Loc: Portugal
DonM

We can create styles from scratch in Roland BK7m??
_________________________
www.youtube.com/lionelalexandre

Top
#330750 - 08/22/11 09:25 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: dreamer85]
DonM Offline
Senior Member

Registered: 06/25/99
Posts: 15821
Loc: Benton, LA, USA
No, there is no style creation available in BK7m. You can edit styles as to parts, tempo, volume etc, and the Cover feature is there, but no creation from scratch. Styles from other Roland keyboards can be used.

DonM
_________________________
DonM

Top
#330800 - 08/24/11 02:48 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
dreamer85 Offline
Member

Registered: 01/13/11
Posts: 125
Loc: Portugal
Thanks for the information DonM.
_________________________
www.youtube.com/lionelalexandre

Top
#330808 - 08/24/11 07:25 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
hi everyone-My name is Marcin. I would like to show you something:
my problem you can see on this movie - someone know what is this?

http://www.youtube.com/watch?v=2caQtIa07GM

My Audya have a 2 months-I buy new instrument-I have guarantees.
Nobody know how fix this bug (on servis at Poland too and I must wait to september-at september servis on Italy start work)
Best regards


Edited by Marcin (08/24/11 07:26 AM)
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#330811 - 08/24/11 07:57 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Bernie9 Offline
Senior Member

Registered: 09/21/02
Posts: 4749
Loc: Port Charlotte,FL,USA
It appears that the Audya froze on one variation of Kramer Ballad. Does this happen with other styles also ?


Edited by Bernie9 (08/24/11 07:58 AM)
_________________________
pa4X 76 ,Audya 76,Yamaha S970 , vArranger, Hammond SK1, Ketron SD40, Centerpoint Space Station, Bose compact

Top
#330815 - 08/24/11 09:43 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
Today i start play on Rock&Roll Style....I record this and now i send this on YT.First time rock&roll was finish like style Kramer Ballad - but on movie i restart AUDYA and play again end style play but not on arr A.I have a situatoin when Audya everything stoped and I must turn off instrument - many times style lose track melody hmm
Like Rock&Roll on arrA when You see on my movie on YT-not all instruments playing,not all drums line-I have drums only when I push button Fill 1,Fill 2,Fill 3 or Fill4...and break.
Normally normally ends as in like of Kramer's Ballad -
I think that it is a defective instrument-I exchanged for a new
Audya....But I need instrument now-I pay 5000$ and what?Give my money back or change instrument for new...Problem on system? I dont think so-this is some technical-some broken plate or defective sound processor.Few minutes and i give link to YT
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#330819 - 08/24/11 11:20 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Marcin]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
http://www.youtube.com/watch?v=_H9wKSZ9-ks

Old OS on Audya was some better because I can play when I use keyboard style and sometimes freez instrument-I hope new OS 42B fix this bug..but now is much worse...any time Audya Froze - few styles.I not have problems when i use MIDI files-on new OS play ok-old sysytem when I play some few MIDI`s he lost track- normal midi files have 16 tracks-when i play few times midi Audya play only 9 tracks (no bass and drums sometimes play only bass... smirk )


Edited by Marcin (08/24/11 11:27 AM)
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#330824 - 08/24/11 12:09 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Marcin]
Dusan Offline
Member

Registered: 05/04/09
Posts: 558
Loc: Slovenija
Originally Posted By: Marcin
http://www.youtube.com/watch?v=_H9wKSZ9-ks

Old OS on Audya was some better because I can play when I use keyboard style and sometimes freez instrument-I hope new OS 42B fix this bug..but now is much worse...any time Audya Froze - few styles.I not have problems when i use MIDI files-on new OS play ok-old sysytem when I play some few MIDI`s he lost track- normal midi files have 16 tracks-when i play few times midi Audya play only 9 tracks (no bass and drums sometimes play only bass... smirk )


Marcin,
I dont know exsactly what is wrong with your Audya,but I supose something is wrong with your HD.
I want to sugest you to send your Audya back to Italy or take your money back.
I would like to say tank you for the video clips,where ewerybody can see what kinde of troubles haw Ketron coustomers.Allso Ketron enginers can look on You Tube some times....to see what kinde of expensive instruments sel around the world.
Good lack to you

Top
#330825 - 08/24/11 12:52 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Marcin]
audyaplayer Offline
Member

Registered: 09/09/10
Posts: 249
Loc: Holland
And when you play the party rock and roll style in USER style banks?
witch update you have usb stick 2010 or 2011.
Load pendrive 2010 again.Maybe this fix the problem.
Audyaplayer

Top
#330835 - 08/24/11 09:09 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Marcin]
Tony Hughes Offline
Senior Member

Registered: 01/30/06
Posts: 3930
Hi Marcin,

Freezing up on the Audya was an old problem but I was not aware that it still happens, my Audya did it a lot, but mine is an early unit about 2 yrs, if it locks up on you press both midi buttons at the same time that should unlock it, midi buttons are under ROTOR SLOW FAST ., press SLOW & FAST together , this is a software fault, if you have just got the kb get the shop to change it.

Tony

PS Marcin start a new post with this or no one will notice it, perhaps the same one on SZ general, I didn't know this was still happening.
_________________________
Tyros 4/Pair SR 350/ PC with a i8 intel chip, XENYX 802, Ford Focus 2 litre/Tascam DR07/Brother printer/Designjet 500/ our Doris/5 Grandchildren/ white boxers short Kymart shipped over and Typhoo Tea Earl Grey

Top
#330837 - 08/24/11 11:37 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
Upgrade 42B I install not from pendrive I use my computer and cable USB...on September I go to servis and will see.I play only USERS style-I could not dowload some patterns or styles from others Ketron-Solton family.
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#330850 - 08/25/11 08:44 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Marcin]
Snoopy Offline
Member

Registered: 05/23/11
Posts: 284
Loc: Northern Germany
Hi Marcin,

( at least ) one of your audio-files for the style is corrupted. Maybe as well the *.pat file.

I had a similar problem with the "Âpache" Style.

Ketron should be able to name the file responsible for your problem. And send you a new one via email ( appr. 5 - 15 MB ).

You should urgently check your Audyas HD via scandisk / Windows.

NEVER !!! forget to "unmount" the Ketron-Audya. If you only unplug the usb-cable you´ll get damages in the filesystem of the Audya-HD.

P.S.: If the "normal" Style works and the problem exists only in the appropriate "User"-Style : Just copy the original "@PARTY_R&ROLL.pat" from "SYSTEM\FACTORY STYLES" into the "USER STYLES\R&Roll". folder.
If the "User"-Style works but the factory not : Copy vice versa wink

P.P.S: I just saw, that you have a simliar problem with the "Kramer_Ballad" Style: So you´ve definetely a HD problem !

BTW: The "Kramer_Ballad" is most probably named as ist is because of the german song "Am Tag als Conny Kramer starb" from Juliane Werding. The original version ist "The day they drove old dixie down", but I don´t know the artist blush



Edited by Snoopy (08/25/11 08:49 AM)
_________________________
Greetings from East-Frisia ( Northern-Germany )

Top
#330862 - 08/25/11 11:01 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Snoopy]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
Thanx guys... I have many work and i need play - Audya wait for servise. Better is when everything download to Audya man from service wink. One week I can wait and I hope everything will be ok when I back home from service.
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#331010 - 08/29/11 02:13 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
lol - today I call to service and .. nothing - black hole - I have to get another instrument to replace my Adya - They can`t turn on the repair time...Damn...I knew that Audya has a problem it would buy Audya5-I tested 3 days Audya 5 -all styles and everything great,but I wanted to have a long keyboard and buy Audya...If the repair will be problems, gives the instrument, and I take Audya5.
and if the do not they want exchange my Audya for new Audya5 I give the case to court
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#331414 - 09/09/11 12:44 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
Hi guys.
Ketron Poland give me new Audya....I not upgrade system from 41B to 42B on this keyboard because i want check all..Styles ALL play great (Kramer Ballad too wink ).When I insert pendrive reaction was very fast (my first audya needed much more time...sometimes few minutes!).
I wait for first party when we play live. I hope everything will be ok.
P.S
Ketron Poland call me and they asked can I removal my movies from YT..(Audya fixxx)I delete all movies but I have this movies on my HDD.
Now I have a problem on my cable Ketron PC kit (sd1+ <--->PC)- My komputer not have port like on cable lol
Best Regards
Marcin


Edited by Marcin (09/09/11 12:45 AM)
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#332021 - 09/28/11 10:04 AM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Marcin Offline
Junior Member

Registered: 08/24/11
Posts: 8
Loc: Poland-WROCŁAW
Hello my frends. New Audya play perfect...My first instrument have very bad defect...crash some electronic system.Producent say :not to repair wink
_________________________
Audya 76,Ketron SD1+,Solton MS60,Yamaha DGX-630,Roland BK-7m,Hughes&Kettner.

Top
#332027 - 09/28/11 02:09 PM Re: AUDYA NEW 4.2B OS ON SITE. [Re: Sokratis 1974]
Bernie9 Offline
Senior Member

Registered: 09/21/02
Posts: 4749
Loc: Port Charlotte,FL,USA
Hi Marcin

That is very good news. Now you can go have some fun, finallt.

Bernie
_________________________
pa4X 76 ,Audya 76,Yamaha S970 , vArranger, Hammond SK1, Ketron SD40, Centerpoint Space Station, Bose compact

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  Admin, Ketron_AJ, Tonewheeldude 



Help keep Synth Zone Online