SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#240743 - 08/24/08 04:21 PM A couple more T3 pictures
Eric, B Offline
Senior Member

Registered: 12/15/99
Posts: 1897
Loc: Ventura, Ca, USA
_________________________
Genos, PSR-S970, TC Helicon VoiceLive3, Mackie 802-VLZ3 Mixer, 2 Bose L1 Compact, Electro-Voice ZXA1 Subwoofer

Top
#240744 - 08/24/08 04:32 PM Re: A couple more T3 pictures
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
You know what the first user mod to this is likely to be? Especially organ players....

Paint the damn sliders the right color for Hammond drawbars

I find the brown black and white slider covers on the G70 of enormous value, not JUST to being able to grab the right drawbar for the organ, but also to guide your eye to the right slider for parameter adjustment, too. Nine identical sliders (and they still look pretty short throw to me) makes it tougher to find the right one in a hurry on a dark stage, IMO...

Top
#240745 - 08/24/08 04:47 PM Re: A couple more T3 pictures
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 39551
Loc: NJ
T3 $3899.00 not bad eh?

almost a bit more than half an AUDYA

[This message has been edited by Dnj (edited 08-24-2008).]

Top
#240746 - 08/24/08 05:20 PM Re: A couple more T3 pictures
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
Er... you want to do the math there again, Donny?

That's about two thirds, not a half

$5599 - 33% = @ $3750.

$5599 - 50% = @ $2799

Those ARE street prices, aren't they?

It IS about 1/3 of an Abacus, though!

But it's a lot more than the TOTL Yamaha AND Roland WS's with 88 piano keys and all the options. It is also well over $1500 more than the 61 key versions of either...

Does anyone think it is $1500+ BETTER than a FantomG or MotifXS?

Top
#240747 - 08/24/08 05:41 PM Re: A couple more T3 pictures
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 39551
Loc: NJ
Whats the difference Diki......people are already pre-ordering T3's by the hundreds...doesn't matter what it costs, common it's a Yamaha T3 ....
THEY LOVE THEM

Top
#240748 - 08/24/08 06:06 PM Re: A couple more T3 pictures
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
Doesn't matter what it costs, doesn't matter if it sounds pretty much the same, doesn't matter if they haven't learned 10% of what their T2 will do...

SO much easier to buy a new arranger, and sound a LITTLE better, than to work a bit harder at the quite excellent one they already have, and PLAY a bit better, isn't it?

Top
#240749 - 08/24/08 06:13 PM Re: A couple more T3 pictures
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 39551
Loc: NJ
hey Diki your finally making sense....
By George I think you have it there

Yamahites UNITE!!!

BTw Diki.........Obama? or McCaine?

Top
#240750 - 08/24/08 06:13 PM Re: A couple more T3 pictures
mikeathome1 Offline
Member

Registered: 08/23/04
Posts: 1208
Loc: Syracuse NY
Is that a usb port on the right side of the keys?
_________________________
qqqwq@hotmail.com

Top
#240751 - 08/24/08 06:22 PM Re: A couple more T3 pictures
Ensnareyou Offline
Member

Registered: 03/31/02
Posts: 491
Loc: California
Quote:
Originally posted by Dnj:
T3 $3899.00 not bad eh?

almost a bit more than half an AUDYA

[This message has been edited by Dnj (edited 08-24-2008).]


Is that the retail or the street price? If that's the street price that T3's outrageously overpriced for a hunk of plastic unless the specifications far exceed what's been mentioned so far. Somehow I seriously doubt it will be much of an upgrade from a T2 with the exception of a few more SA voices, a bit more polyphony, and some additional effects. I almost forgot... 9 tiny sliders. BFD! My Wersi has 28 real time long throw sliders and numerous other real time controls. And OMG are you ready for this... the Wersi sliders are color coded so you Hammond/Drawbar users know which sliders to adjust! Those Wersi engineers sure are a bunch of idiots giving me all these real time controls that are intuitive to use. What the hell were they thinking?

[This message has been edited by Ensnareyou (edited 08-24-2008).]

Top
#240752 - 08/24/08 06:25 PM Re: A couple more T3 pictures
Dnj Offline
Senior Member

Registered: 09/21/00
Posts: 39551
Loc: NJ
Quote:
Originally posted by mikeathome1:
Is that a usb port on the right side of the keys?



Looks like it, same as the T2....but I also heard it comes shipped with an Installed Hard Drive also.

Top
#240753 - 08/24/08 06:39 PM Re: A couple more T3 pictures
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
At the risk of alienating anyone left on this forum that doesn't already think I'm an idiot...

I think it's fairly easy to chose a President. Pick the party.

And, after eight years of Republican Presidency, and at least six years of Republican dominance in both the House and Senate, you only have to ask yourself whether you think the country is better off now, or eight years ago. For good or bad, it's easy to see which side of the aisle to place the blame or credit for where we are right now.

So, are you better off now than eight years ago? Is the country better off than it was eight years ago? Is the economy better off than it was eight years ago?

I'm sorry, but I don't think I am, I don't think our country is (it's my country now, God help us!), and unless you are in the top 10%, neither is our economy.

But a Republican will STILL try to tell you it's the fault of the Democrats And there are Americans who will believe him!

So, for better, or worse (though it's hard to imagine worse ), I am looking for a REAL change, not just a change in the leadership of the same exact team. If a team sucks from top to bottom, you don't just trade the quarterback...

Obama for me, or rather, anyone OTHER than a Republican! Now, if only there were a third option...
http://www.youtube.com/watch?v=FiQJ9Xp0xxU kind of says it all for me...

And now, you all have another reason to think I'm an idiot for something OTHER than I don't give a crap if a keyboard weighs 45 lb. or don't feel like driving 1600 miles to play a keyboard that sounds like ass in most of it's demos...

Top
#240754 - 08/24/08 06:55 PM Re: A couple more T3 pictures
rattley Offline
Member

Registered: 11/14/99
Posts: 766
Loc: Punta Gorda Florida USA
Hey Diki,

Does anyone you know use all 100% of the features on their Tyros2 or any board for the matter? I might use 20% of mine but I like having so many options to choose from. Some people, like my Dad just play right hand one finger at a time melodies to a style triggered by 1 finger. But he loves that simplicity to death! He could care less about any of the other features. I was watching another keyboard player using a Tyros2 and he used the data entry wheel to make all his choices. I realized I have probably used mine 5 times in 2 years. I always select with the buttons. Yamaha or anyone else would have to offer hundreds of different keyboard models to cater to individual tastes so one feels they use their instrument completely. I'm glad they went in the other direction and offer thousands of features even if I only need 100. -charley

Top
#240755 - 08/24/08 07:09 PM Re: A couple more T3 pictures
Diki Offline
Senior Member

Registered: 04/25/05
Posts: 12861
Loc: NW Florida
Well, I was trying to point out that maybe it's cheaper to learn another 10% of whatever you DO use on your current arranger, than spend a fortune and end up using the same small percentage you already do on another one... (and usually sounding pretty much the same once the novelty factor wears off)

Of course, it involves WORK, and not just money.. I guess it depends on what you like doing the most...

Learning, or spending.

Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online