SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 >
Topic Options
#1773 - 04/11/05 08:08 AM k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Hi,
can someone tell me how to dump samples from Kurzweil k2000vp via midi to pc with awave 7.2 (sb live midi ports)?

Top
#1774 - 04/12/05 04:09 PM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Samples via MIDI? How much time do you wanna spend with your transfers? Did you ever think about a SCSI-Transfer?
A K2000vp ...what's the meaning of 'vp'???
I only know K2000, K2000R, K2000S and K2000RS (or newer types of it like K2500/K2600).

The K2k owns a floppy disc drive with a fast interleave (about 5 times faster than standard DOS formatted FAT12) which supports saving across multiple discs. I think there's a tool for windows (is it cakewalk? - I don't really know) which can read those discs and files. I've also heard about a programm which can paiste such splitted files together.

A Risc PC under RISC OS provides the posibility to read the K's discs (and also the Amiga's, Atari's, Mac's and so on discs). This strongARMed computer has no problems by reading those files but for this you have to use RISC OS 4.0 or later.

The last (but fastest) chance to transfer your waves is the SCSI interface. Connect your K2k with an external SCSI drive and from there build an external connection to your PC's SCSI card (if you have one). For this you'll need one of some special older drives supporting the old SCSI narrow (spec. SCSI-I with 25 pins).

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1775 - 04/13/05 04:16 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Hi Sheriff,
First of all thank You for reply ...belive me, the model is K2000VP,friend borrow it to me few days ago...I don't have any 25 pin SCSI and floppy does not work so this was only way to transmit...It is much easier to do something like this on my Fantom X with USB.I also had Triton Studio,Triton Le and now I'm waiting K2661 to ship next week...
Once again, thank You for advice
(Sorry,my English is not so good)

Best regards from Zagreb, Croatia
sLOWER :-)

Top
#1776 - 04/14/05 06:42 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
No SCSI connector? The 'vp' is not a 19"-rack module?
The floppy drive doesn't work? Do you have a standard PC? If you do so then swap the two floppy disc drives. The K2000's floppy drive is a standard high density 1.44 MB drive. Make sure that you formatted the discs as MS-DOS format with 1.44 MB because the PC don't understand the K2000's disc format, but the Kurzweil understands the MS-DOS format. It's not THE speed like you would normally be used but it's one out of three possibilities.

Dumping the samples via MIDI is a way I've never used. It should be very easy but also very slow. I guess at first you have to make sure that your receiving device is ready for recording and then start your sample dumping. The start and end point of the sample should automatically be set in the right time. I hope so...

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

[This message has been edited by Sheriff (edited 04-14-2005).]
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1777 - 04/14/05 11:44 AM Re: k2000 sample midi dump????
3351 Offline
Senior Member

Registered: 08/17/03
Posts: 1194
Loc: Toronto, Canada.
Yes, MIDI sample dumps are a very time consuming and unstable process.
The loop points aren't usually transmitted so you will likely have to specify them again.
In other words, it is a really ****ed up way of saving and transfering sample data.
If you can avoid it ; Do!

-ED-
_________________________
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
- - - Oscar Wilde

Top
#1778 - 04/15/05 04:00 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Thank you guys."VP" is the keyboard synth,it has SCSI port,floppy is working... I have standard PC with Duron 1GHZ procesor and SB LIve 5.1 sound card...there are no such SCSI conectors...floppy isn't working.Today I'll put a new one.I use "aWAVE" program to convert and read all sample files...if you want I'll mail you a picture of "VP"...it looks the same as k2000 but the colour is purple and I belive there are some software differenties.

Now something about my Fantom X6... can you belive that k2000 piano, guitar, string, organ and pad ROM sounds are better sounding then X6??? K2000 has,I think, about 8Mb of ROM sounds without GM block or any other expansion card... Fantom has 128Mb!!! Three X6 ROM multisamples that I like are JD-800 piano, trumpet section and sax...hey,that are samples produced years ago!!!All new things like Stereo Grand Piano,Nylon guitar,Stereo strings are good sounding itself but put them into mix and they do not exist!You must use tons of EQ...and still that is not what it should be..put them to mono and it is Zero sounding.I put SRX - 10 Big Brss Ens (I like to play brass sounds..like that sound of that natural instruments)but those stereo 64Mb samples sound very nice playing itself,put them to mix- 0 points!What do Rolands ing's have in minds I dont know...maybe I'm crazy but I think that the best solution is to buy some older products(like d50 for pads and strings,Ensoniq,Kurzweil maybe Ketron)then spend much more money for new synths and at the end get some old multisamples(maybe) of earlier models plus some new nonrealible sounds + new operating sistems + bigger display(which do not need- all settings and editing or studio work can be done on computer)... I think that today most realible new sint could be a MOTIF ES, I tried to play a few notes and it sound very,very good... on the HK Audio stage monitor... I'm selling my X6,do you have any sugestion what keyboard should I buy to fit it with K2661(it's shipping at Monday)??MOTIF es maybe?or something older...

Best regards from Zagreb,Croatia
sLOWER

Top
#1779 - 04/15/05 04:32 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...if you want I'll mail you a picture of "VP"...it looks the same as k2000 but the colour is purple and I belive there are some software differenties.

Better you present it here on the forum so we can see it all. The Kurzweil's synths are really beauty ones...
But what means 'VP'? Maybe 'virtual prophet'...???

Quote:
Originally posted by sLOWER:
... can you belive that k2000 piano, guitar, string, organ and pad ROM sounds are better sounding then X6??? K2000 has,I think, about 8Mb of ROM sounds without GM block or any other expansion card... Fantom has 128Mb!!!

I know that the Kurzweil's K-series were absolutely out of imagination in the early 90's and lightyears ahead of all other synth manufacturers. Until today the K-series still leads in the upper midclass. Yes, the K2000 has 8MB in the standard version and is expandable up to 24MB total ROM. The maximum sample RAM is 64MB if you have this option included. The programm RAM is expandable up to 1MB (you'll need more of this RAM if you extremly use the sequencer in SONG MODE).

Quote:
Originally posted by sLOWER:
Three X6 ROM multisamples that I like are JD-800 piano, trumpet section and sax...hey,that are samples produced years ago!!!

I'm using a Yamaha V-50 workstation as a keyboard controller and in the most times I'm using the sound machine of it too. I really love the dynamics of the FM synthesis and the analog effects. If I tunnel these sounds through the effect channels of my mixer you won't hear any differences between them and high professionel sounds like the K2000 produces them.

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

[This message has been edited by Sheriff (edited 04-15-2005).]
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1780 - 04/15/05 04:43 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Hy,
Can You tell me how to post it to forum??

Top
#1781 - 04/15/05 04:57 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...there are no such SCSI conectors

You need a SCSI card for it. Put it into your PCI slot and install the card driver. Make sure that the SCSI host controller supports SCSI I+II because the Kurzweil only supports SCSI I. The external SCSI harddisc drive will be connected with centronics adaptors.
DO NOT USE the SCSI drive from your K2000 and your PC AT THE SAME TIME!!!
Otherwise it might be too complex to arrange a SCSI chain between PC and K2000 because of the old SCSI standard (there are only 9 different types of SCSI drives that fit on a K2000!).

Quote:
Originally posted by sLOWER:
...floppy isn't working.Today I'll put a new one...

Yes, that's a good idea...
And don't forget to format the floppies under Windows as 1.44MB MS-DOS discs. They will work in standard DOS speed but the K's disc format will shut down your DOS file manager by an undefined error (no error message appears). Only a hard reset will bring your Windows back to function.

BTW: I never fighted with such problems on my Atari Falcon 030...

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1782 - 04/15/05 05:04 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...how to post it to forum??

You need a webspace where you can drop your pic and then integrate a link to the pic's webadress in your posting.

Or write a mail to Nigel, the Administrator, that you wish to show your keyboard in this forum. I'm sure that he would provide this little idea.

And I wish to see it!!!

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1783 - 04/15/05 05:19 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...O.K.
I'm hardly waiting to go to gig tonight with k2000...last Sunday I played a wedding gig with "K" and x6,it was...I don't have a word to describe that filing;in front of me there was K and X6,behind was 1,5 m rack with Midas 24 ch. mixing pult on the top,Yamaha 01v in the rack,2xHK Audio Actor system...light efects...the only thing that wasn't good to me was music which we must played - Folk!!!all the night!!!To me it's not hard to play it,but all the night!!!!??just that!!!so borring!!!

Top
#1784 - 04/15/05 08:30 AM Re: k2000 sample midi dump????
3351 Offline
Senior Member

Registered: 08/17/03
Posts: 1194
Loc: Toronto, Canada.
Hey sLOWER,
THis should help you with your next choice: http://www.synthzone.com/ubbs/Forum1/HTML/003399.html

If you don't read it it will mean that I will have to type all of it again.
It's a lot of typing! LOL

-ED-
_________________________
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
- - - Oscar Wilde

Top
#1785 - 04/15/05 08:45 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Hi Ed,

I allready read it,thanks... but I steel can't decide...

Top
#1786 - 04/15/05 11:27 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by Sheriff:
But what means 'VP'? Maybe 'virtual prophet'...???

It could also mean 'voltage piano' or 'violet portable' or 'venom professional' or...

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1787 - 04/15/05 11:57 AM Re: k2000 sample midi dump????
3351 Offline
Senior Member

Registered: 08/17/03
Posts: 1194
Loc: Toronto, Canada.
It is a European version of a K2000.
The "VP" stands for "Veird Piano".

"VP" could also mean "Very Pretty". Just imagine, a lovely purple K2000!

LOL

-ED-
_________________________
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
- - - Oscar Wilde

Top
#1788 - 04/15/05 12:10 PM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by 3351:
It is a European version of a K2000.

Hm, I never saw a purple one in Europe. I can't agree with that I'm afraid...

Quote:
Originally posted by 3351:
The "VP" stands for "Veird Piano".

Vow, that absolutely vulvills the letters...*LOL*

Quote:
Originally posted by 3351:
[B]"VP" could also mean "Very Pretty". Just imagine, a lovely purple K2000!

Hey! That's it!!! You brought me the sense in my mind with 'lovely purple'! I guess 'VP' means 'violent purple'...

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1789 - 04/15/05 12:53 PM Re: k2000 sample midi dump????
3351 Offline
Senior Member

Registered: 08/17/03
Posts: 1194
Loc: Toronto, Canada.
See, I now too disagree.
Ze "VP" simply stands for "Very Purple".
Izn' zat obvious?

-ED-VP (I'm not entirely purple, just my socks).

[This message has been edited by 3351 (edited 04-15-2005).]
_________________________
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
- - - Oscar Wilde

Top
#1790 - 04/15/05 07:44 PM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...purple...deep purple

Top
#1791 - 04/16/05 09:00 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...purple...deep purple


A synth for Deep Purple, that's it!
Have anyone heard about a K2000VT, which means 'very tangerine'? Is it possible that this were made for Tangerine Dream?

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1792 - 04/16/05 10:36 AM Re: k2000 sample midi dump????
3351 Offline
Senior Member

Registered: 08/17/03
Posts: 1194
Loc: Toronto, Canada.
Hey,
Youíll like this.
http://www.it.dev.duke.edu/tmp/I_Like_You.swf


-ED-


[This message has been edited by 3351 (edited 04-16-2005).]
_________________________
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
- - - Oscar Wilde

Top
#1793 - 04/17/05 02:11 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by 3351:
Hey, Youíll like this...

No, I won't!!!
More than 2 millions of people saw the great white square in the middle of the webpage? Wow...

I don't see any Java, JavaScript, Macromedia products or even Cookies because it's against the security rules of my private network.
Oh, by the way, I also don't understand .wmf because I don't run any software which understands this format. And hey, the Windoof Media Player is a little programm that sucks because it's totally instabil and causes heavy FSB slow downs while reading a win media file from internet.
I don't like any unsecure elements on my system so I had to block the whole windows network system. Now my network is really secured from internet intruders and extruders.

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

[This message has been edited by Sheriff (edited 04-17-2005).]
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1794 - 04/17/05 07:00 AM Re: k2000 sample midi dump????
3351 Offline
Senior Member

Registered: 08/17/03
Posts: 1194
Loc: Toronto, Canada.
Good for you.

-ED-
_________________________
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
- - - Oscar Wilde

Top
#1795 - 04/17/05 07:23 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by 3351:
Good for you.

Yes, I know!!!

I hope that Kurzweil never did a series for the yellow pages - imagine a total yellow case...*LOL*

Hey, Slower, have you repaired your floppy drive in the meantime? Does it work now? I made a sample dump from K2k to Risc PC via floppy discs. I think that's a little bit faster because the Risc PC understands the K's floppy format so I could use the fast interleave of the K's floppy drive.

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1796 - 04/17/05 07:34 AM Re: k2000 sample midi dump????
3351 Offline
Senior Member

Registered: 08/17/03
Posts: 1194
Loc: Toronto, Canada.
Yeah, no to the yellow Kurz.
I'm happy enough with a yellow 52TL.
That's enough yellow gear for me.

Actually SHeriff, can you think of other yellow studio gadgets?

I can't think of any. Blak, Grey, GOlden and Metallic as well as dark blue is all I can think of.
The only exceptions would be the Waldorf Q, Line 6 POD and may be a few other boxes by Line 6.

And of coarse the purple Kurz VP!

BTW, I'm not as paranoyd about my PC mainly because I don't care about what happends to it. If there is a problem I just re-install everything.
Probably because I don't do any music on it.

Yes, it is good for me. I know!!!!

LOL

-ED-
_________________________
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
- - - Oscar Wilde

Top
#1797 - 04/17/05 07:40 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...yes,I used I few 1,44 MB floppys and copy some directories from "VeryPurple" hard disc to PC...and read it with aWave program...but there are some problems!
When I open contents of directories(in aWave) I see all the stuff but when I want to play some samples(in aWAVE) for some of them there is a massage:"corupt file or internal sample"...I 100% know that those are not internal samples(if it means VP ROM samples).What does it mean "corupt file"??

Top
#1798 - 04/17/05 08:34 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
I don't know anything about AWAVE but did you save across multiple discs on your VP? Maybe your programm will not understand those files. If you do have this problem with all your samples (incl. those which fits on a single disc) then I really don't know.

I made some samples on K2k for a computer game a few years ago and transfered them via floppy disc to the Risc PC (with RISC OS). There was no problem for it to play them because they are normal .wav files.


------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1799 - 04/17/05 04:12 PM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Yes,I saved across multiple disks...but program is showing each sample(wav or aiff) in the multisample...the same is going on with some samples which I download from KURZWEIL web site-program recognize tipe of file & keymaps but can't play it...

sLOWER

Top
#1800 - 04/17/05 06:30 PM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by 3351:
Actually SHeriff, can you think of other yellow studio gadgets?

I have some yellow cables with 1/4" plugs but my MIDI cables are all red or black.

Quote:
Originally posted by 3351:
Line 6 POD

Yes, the little red ass...
It stands beside me on my table...

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1801 - 04/17/05 06:47 PM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
program recognize tipe of file & keymaps but can't play it...

Try to let it be played by another program for example Winamp or Nero Media Player (or any other kind of wave player). If the sample can NOT be played then in deed those files are corrupted.
I guess those samples lost some parameters or some bits are crashed while downloading or saving. Maybe the floppy disc drive is slightly dejustified. I don't know.

Did you control all your samples if the looping parameter is set or not? Is it possible that a special setting can't be read by your PC's program?

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

[This message has been edited by Sheriff (edited 04-17-2005).]
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1802 - 04/18/05 03:13 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...I think that is hapenning because of the multiple discs...first one is normal and all the other are corrupt...Somehow I'll try to save one by one multisample if that will be possible,if not - I'll quit...or going to instal that Riscs OS which You were talking about...if I could find it somewhere...

Today I'll get K2661!!!!!!!!!!

Top
#1803 - 04/18/05 05:55 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...I think that is hapenning because of the multiple discs...first one is normal and all the other are corrupt...

Aha, I've thought this at first because there is nearly no chance to corrupt a WAVE via normal ways...

Quote:
Originally posted by sLOWER:
Today I'll get K2661!!!!!!!!!!

Wow, isn't it the master synth with 192 oscillators and 48 voices of polyphony? The big and new brother of the K2000...that's a really good synth!!!


------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1804 - 04/18/05 07:13 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...hmmmm...unfortunately it isn't "VERY PURPLE" ...and it's not shiping today!!I just call at shop and they said it'll be there at Thursday!!...grrrrrr..I can't wait any more!!!!Is it a 1520 Euros good price for new "NON VP SYNTH(K2661)"??

Top
#1805 - 04/19/05 12:50 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...hey,Sheriff,
Did you know that X6's EQ Hi & Low shelv are set at just 8kHz & 250 Hz???I think that for today's music that is to short freq. range...and all the other effects are kind of plastic...especially reverb types...At my Tritons(Studio & Le) that was much better...I'm not shure,but is it possible that Korg is finally done a better sounding keyboard with TR Extreme than Roland did with Fantom X??in global??TRs OS is not so bugy as Fantoms...ROM sounds are no more that "Korg plastic-sterile"...I think...

PS. DO You know anything about Kurzweil CD-ROM named "Classic Synth"??...it should have emulations and samples from some analog and all factory presets from digital synths like D50,T3,JD...Is it worth of buying?

Best regards
sLOWER

Top
#1806 - 04/19/05 05:01 AM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...hey,Sheriff,
Did you know that X6's EQ Hi & Low shelv are set at just 8kHz & 250 Hz???I think that for today's music that is to short freq. range...and all the other effects are kind of plastic...especially reverb types...

If you use a studio effect behind your synths you will get a very much better sound out of it. My old Yamaha V-50 has similar effects with low quality (compared with the 24 bit effects of a K2000). I'm using an Alesis Quadraverb II to tune up the Yamaha's sounds and it works really good. Give it a try if you want!

Quote:
Originally posted by sLOWER:
DO You know anything about Kurzweil CD-ROM named "Classic Synth"??...it should have emulations and samples from some analog and all factory presets from digital synths like D50,T3,JD...Is it worth of buying?

I don't know anything about this CD but you can check out the following website for downloading many sounds and Quick-Accesses.
Brian Cowell !!!

You can also check out these pages:
Sweetwater !!!

I hope this will help you to get more sounds on your K2000!

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

[This message has been edited by Sheriff (edited 04-19-2005).]
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1807 - 04/19/05 07:53 AM Re: k2000 sample midi dump????
smoke-on-the-water Offline
Junior Member

Registered: 04/18/05
Posts: 12
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...Did you know that X6's EQ Hi & Low shelv are set at just 8kHz & 250 Hz???I think that for today's music that is to short freq. range...and all the other effects are kind of plastic...especially reverb types...At my Tritons(Studio & Le) that was much better...I'm not shure,but is it possible that Korg is finally done a better sounding keyboard with TR Extreme than Roland did with Fantom X??in global??TRs OS is not so bugy as Fantoms...ROM sounds are no more that "Korg plastic-sterile"...I think...



TR rocks!
My buddy's brother has one.
I only have an old Casio that I hate and a Yamaha EX7.
I'm trying to save up to get a K2000R but it will be a while before I get one.


Jim.
_________________________
-Keep Rockin!-

Jim.

Top
#1808 - 04/19/05 10:17 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Sheriff,
That is not my VP,it's my friends keyboard...I'm just using and studing that "VERY PURPLE" keyboard till my 2661 comes...I have to wait ONE MORE DAY!!!

Top
#1809 - 04/19/05 10:28 AM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
Guys,
...I think that I made mistake when I sold my TR STUDIO...maybe not??I'm going to sell my X6 and buy MOTIF ES or TR EXTREME.... or maybe SOLTON SD1plus(so I could play at workdays without the band)

Top
#1810 - 04/19/05 12:25 PM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
Sheriff,
That is not my VP,it's my friends keyboard...I'm just using and studing that "VERY PURPLE" keyboard till my 2661 comes...I have to wait ONE MORE DAY!!!

Don't get fever, Slower, come on...keep patient...it will come...I'm sure...

I think the same samples for the K2000 can also be used for the later synths out of the Kurzweil's "K" series. You can load them on other sample boards or even a computer (be it PC, be it Atari, be it Risc PC, be it {for you, ED} a Mac ), however, they are standard .wav files which you can use on many different ways.

There are really many sounds but Sweetwater's ftp server is very slow so you will spend a long time for downloading...


------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

[This message has been edited by Sheriff (edited 04-19-2005).]
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1811 - 04/19/05 01:06 PM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...I used some of the RAM sounds from VP on my both Tritons as on my X6...somewhere on the net I find sample of Kurzweil strings and use them for 2 or 3 years now...
...had some trouble to download from Sweetwater...it seems that there are no samples...or I have to get some promision to download...

Top
#1812 - 04/19/05 01:41 PM Re: k2000 sample midi dump????
Sheriff Offline
Member

Registered: 02/18/05
Posts: 965
Loc: Frankfurt, Hessen, Germany
Quote:
Originally posted by sLOWER:
...had some trouble to download from Sweetwater...it seems that there are no samples...or I have to get some promision to download...

If you don't get a download connection then try it again and again. If Sweetwater's server doesn't answer in a range of 20 seconds then click again on this link button. Do it as long as you get a download window on your screen. I've said it - it's a very time killing job...

------------------
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)
_________________________
Greetings from Frankfurt (Germany),
Sheriff ;-)

Top
#1813 - 04/19/05 02:03 PM Re: k2000 sample midi dump????
sLOWER Offline
Member

Registered: 04/11/05
Posts: 182
Loc: Zagreb, Croatia
...something like VP's sample"MIDI DUMP"????

Top
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online