SYNTH ZONE
Visit The Bar For Casual Discussion
Topic Options
#15213 - 02/26/04 03:01 PM Genesys Upgrade Attention!!!
ziggy Offline
Member

Registered: 08/13/02
Posts: 222
Loc: Malta
This is to any of Gem Rep...
Since I have installed the new upgrade it seems that the MP3's are loosing either the syncro to the lyrics or they start jurking like an Old Viynel record stuked...Attention about it, it is really annoying in live performance!!!!!

Tony.

Top
#15214 - 02/26/04 05:47 PM Re: Genesys Upgrade Attention!!!
WDMcM Offline
Member

Registered: 02/06/04
Posts: 817
Loc: Ohio, USA
Hello Tony,

I have not heard of this problem nor have I experienced it myself. A few questions:
Is this a Genesys or Genesys Pro?
What version of the operating system did you just install and where did you get it?
Are the mp3's that you mentioned ones that you imported lyrics into and synced yourself?
Did you try the demo mp3 to see if those lyrics have this problem?

You might try re-installing the OS and see if that corrects the problem. I will ask around to see if anyone else has seen this problem crop up.

Best Regards,

Dave McMahan
_________________________
Wm. David McMahan
The Modulators

Top
#15215 - 02/26/04 11:27 PM Re: Genesys Upgrade Attention!!!
ziggy Offline
Member

Registered: 08/13/02
Posts: 222
Loc: Malta
Quote:
Originally posted by WDMcM:
Hello Tony,

I have not heard of this problem nor have I experienced it myself. A few questions:
Is this a Genesys or Genesys Pro?

YES

What version of the operating system did you just install and where did you get it?

Latest which was I believe 1.10 pluse the patch 1.12 Got it from your company US through internet

Are the mp3's that you mentioned ones that you imported lyrics into and synced yourself?

YES

Did you try the demo mp3 to see if those lyrics have this problem?

No and IU can't do that cause it happens when I am LIve...so it is not possible

You might try re-installing the OS and see if that corrects the problem.

I have re loaded it from Hard Disk ...but not re install

I will ask around to see if anyone else has seen this problem crop up.

This problem happens after you have been using the keyboard for a time and it does not always happen, but it happens and it is very awkward, cause I have to stop the music and appologise to the public.
Not nice don't you think.

Best Regards,

Dave McMahan

Top
#15216 - 02/27/04 03:36 PM Re: Genesys Upgrade Attention!!!
WDMcM Offline
Member

Registered: 02/06/04
Posts: 817
Loc: Ohio, USA
Hello Tony,

I have placed new comments within > <.

Is this a Genesys or Genesys Pro?

YES?? >one or the other<

>Genesys(with speakers) -or- Genesys Pro(no speakers)<

What version of the operating system did you just install and where did you get it?

Latest which was I believe 1.10 pluse the patch 1.12 Got it from your company US through internet

>By the looks of the OS that you said you loaded, you have a Genesys with speakers. If this is correct, please get the latest OS which is 1.11.<

Are the mp3's that you mentioned ones that you imported lyrics into and synced yourself?

YES

Did you try the demo mp3 to see if those lyrics have this problem?

No and IU can't do that cause it happens when I am LIve...so it is not possible

>Sometime when you are not performing, please try out the demo mp3 w/lyrics to see if the problem exists with that file.<

You might try re-installing the OS and see if that corrects the problem.

I have re loaded it from Hard Disk ...but not re install

>Try re-installing from the CD<

Best Regards,

Dave McMahan


[This message has been edited by WDMcM (edited 02-27-2004).]
_________________________
Wm. David McMahan
The Modulators

Top
#15217 - 02/27/04 04:20 PM Re: Genesys Upgrade Attention!!!
ziggy Offline
Member

Registered: 08/13/02
Posts: 222
Loc: Malta
Sorry Dave I didn't see the Genesys or Genesys Pro, I was in a hurry this morning and I thought it was just Genesys Pro.

I have both the Genesys and the Genesys Pro.
But I use the Pro to gig with the other stays home as a stand by.

I have upgraded them with latest uprades that is 1.11 and for the Gensys and the Pro
with the equivalent.
About the MP 3 I've had them on the keyboard for over a year and never had any trouble with them, so they must be ok, at least that is my commin sense, before I installed the new upgrade this never happend, but I will re install to see if this problem persist.

I have a small query, I upgraded my friends Gensys with the new upgrade that is 1.11 and Patch 1.12 and he still have the OLD DEMO, can you tell me why is this? and what I have to do so he will have the new demo on it??

Thx

Tony.

Top
#15218 - 02/27/04 06:25 PM Re: Genesys Upgrade Attention!!!
WDMcM Offline
Member

Registered: 02/06/04
Posts: 817
Loc: Ohio, USA
Hi Tony,

The demo files are not installed automatically when the OS is updated. Follow the steps below to install the new demo.

Steps to load new Genesys demo:

1. Insert the Genesys O.S. upgrade CD
2. Press [Disk Button]
3. Press Soft Button [C] on left of display
4. Press [Down Cursor] until the System Folder named DEMO is highlighted
5. Press Soft Button [F7] to select M.Copy (Multi-Copy)
6. Press [Down Cursor] until the System Folder named DEMO is highlighted
7. Press Soft Button [F1] to Add the CD folder to the Hard Drive Folder
8. Press [F4] to Execute the M.Copy command
9. Press [Yes] twice to confirm
10. Press [F2] :Yes All
11. After the copy process is completed, press [Escape]
12. Remove the upgrade CD from the CD Drive

Now if you press the [Demo] button, you should hear the new demo.

Regarding the Genesys Pro- The latest OS for the Pro version (no speakers) is 1.01. Be sure not to mix the two OS versions up when installing them into the instruments.

I hope this helps,

Dave
_________________________
Wm. David McMahan
The Modulators

Top
#15219 - 02/28/04 03:50 PM Re: Genesys Upgrade Attention!!!
ziggy Offline
Member

Registered: 08/13/02
Posts: 222
Loc: Malta
Ok thank you Dave I will do just what you said.

Tony.

Top

Moderator:  Admin 



Help keep Synth Zone Online